joi, 25 decembrie 2008

Psoriasisos Betegek I. Országos Találkozója Szeged

Psoriasisos Betegek I. Országos Találkozója Szeged

A Szegedi Psoriasis Klub szervezésében, 2008. május 31.-én, szombaton került sor a Psoriasisos Betegek I. Országos Találkozójára.

A rendezvény színhelyéül a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika (Szeged, Korányi fasor 6.) tanterme szolgált. Köszönet Dr. Kemény Lajos egyetemi tanárnak, a klinika igazgatójának, aki ezt lehetővé tette.

A házigazda Szegedi Psoriasis Klub vezetői, Kovács Katalin és Hullmann László szervezték a találkozót, amelyen a szegedi klubtagok mellett mellett résztvettek a Debreceni Psoriasis Klub tagjai is. A Budapesten működő Magyar Psoriasisos Betegek Egyesületét, és Magyar Psoriasis Alapítványt Szendi Miklós ügyvezető, Dr. Berecz Margit elnök, és hat tagtárs képviselte.

Tizenegykor Dr. Kemény Lajos Professzor, a Bőrklinika igazgatója nyitotta meg a találkozót.

Dr. Gyulai Rolland egyetemi docens „ A psoriasis gyógyítása a XXI. század elején” címmel tartott színvonalas előadást.

Dr. Széll Márta, a MTA-SZTE Dermatológiai Kutatócsoport tudományos főmunkatársa legújabb, psoriasisban végzett, nagyon érdekes genetikai kutatásaik eredményeiről számolt be.

Dr. Sebők Béla, a Harkányi Zsigmondy Vilmos Gyógyfürdőkórház bőrgyógyász főorvosa, a psoriasis balneoterápiája kapcsán a megújult Harkányi Kórházban folyó gyógyító munkát ismertette.

Hullmann László a betegszervezetek későbbi megbeszéléshez tartott vitaindító előadást.

Az előadásokat követően „nyílt nap” keretében, lehetőség nyílt a Szegedi Bőrklinika megtekintésére is. A klinika munkatársai megmutatták a korszerű psoriasis ambulanciát, általános ambulanciát, ahol a járóbetegek kezelése folyik.

Külön meg kell említeni a Szegedi Bőrklinika munkatársainak, a Szegedi Psoriasis Klub tagjainak segítőkészségét, a találkozó barátságos légkörét.

A házigazda, Szegedi Psoriasis Klub meghívására, a közös ebéd volt az egyetem területén üzemelő Semmelweis ételbárban.

Ebéd után itt folytatódott a megbeszélés. Megállapodás született arra vonatkozóan, hogy az országban működő szervezetek a saját területükön, önállóan végzik munkájukat. Ugyanakkor szoros kapcsolatot tartanak egymással, és minden olyan esetben, amikor erre szükség van, összefogva, közösen fellépve képviselik a psoriasisos betegek érdekeit.

Terv szerint minden évben lesz országos betegtalálkozó. A következő, 2009. február 14.-én, Budapesten, a Magyar Psoriasisos Betegek Egyesülete, a Magyar Psoriasis Alapítvány, és a Semmelweis Egyetem Bőr- Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika közös rendezésében.
A találkozó hivatalos része fél ötkor véget ért. Utána városnézés következett. Szeged nagyon szép, tiszta, nyugodt hangulatú város, melynek nevezetességeit, nagy hozzáértéssel Szendi Miklós ismertette. Az utazás megszervezésért is Szendi Miklóst illeti köszönet.

Összességében nagyon hasznos, és egyben hangulatos volt ez a találkozó.

Viszontlátásra Budapesten, 2009. február 14.-én.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic