marți, 30 decembrie 2008

Psoriazis-Abordarea naturala

Am gasit cateva indicatii pentru o abordare naturala a psoriazisului.Dupa ce le veti incerca pe toate , amintiti-va ca Deniplant este un produs 100% natural si pentru a urma o cura cu acest ceai nu trebuie sa va chinuiti atat.

Articol integral la:http://www.emedonline.ro/natural+content.id+29.htm

Cauza si tratamentul psoriazisului, o afectiune a pielii foarte suparatoare si persistenta, continua sa ii uimeasca pe doctori. Ceea ce este de mare ajutor pentru un pacient ajuta putin sau deloc pe un altul.

Aceasta boala de regula prezinta solzi sidefii care se intind peste portiuni dispersate, cu dermatita, cu pielea rosie si aspra. Uneori poate acoperi tot corpul, dar cel mai frecvent se limiteaza la genunchi, coate si scalp. Tinde sa fie cronica, cu crize sau pusee iarna si mai putin suparatoare in lunile de vara. Psoriazisul este rar in copilarie. Un studiu pe 700 de pacienti a aratat ca 60-75 % au avut psoriazis continuu timp de 30 de ani. Unii, totusi, au remisii spontane pentru perioade de un an sau mai mult, sau chiar pentru tot restul vietii. 


Tratament
1. Postiti 1-2 zile pe saptamana. Postul creste activitatea fagocitelor. 
2. Adoptati regim alimentar fara grasimi, fara zahar. Grasimea si lipidele mobilizate din tesuturile corpului tind sa elimine din piele anumite substante iritante. Multi pacienti supraponderali raporteaza ameliorarea simptomelor odata cu pierderea in greutate. 
3. Adoptati un regim alimentar strict vegetarian. Un medic din Carolina de Sud raporteaza ca la 150 din pacientii sai s-au ameliorat substantial simptomele cand au eliminat din dietele lor toate produsele provenite de la vite (lapte, unt, carne si produse derivate). 
4. Adoptati o dieta fara gluten. Cercetatorii din Franta au demonstrat ca eliminarea alimentelor care contin gluten (grau, secara, orz si ovaz) au produs „remarcabile ameliorari” la pacientii cu psoriazis cu mai putine episoade acute.
5. Bai de soare. Expuneti-va zilnic la soare, cat de mult soare tolerati fara sa va ardeti. Nu folositi nici un sapun, lotiuni sau unguente inainte de expunerea la soare. O baie zilnica in mare, urmata de plaja duce la ameliorare la 96% din 1000 de pacienti intr-o luna. Baile in mare au fost raportate ca benefice in psoriazis. O baie de sare poate fi benefica pentru cei care nu stau langa mare dar nu frecati prea dur deoarece apar iritatii ale pielii. 
6. Tratamentul pentru scalp. Deoarece razele ultraviolete nu patrund prin par, este dificil sa tratam psoriazisul de pe scalp cu lumina soarelui. Un masaj zilnic cu ulei de masline si un turban facut apoi cu un prosop cald peste par, urmat de un sampon, este cel mai bun tratament pentru psoriazisul de pe scalp. Masajul si prosopul fierbinte desprind solzii si fac ca sa poata fi mai usor inlaturati cu sampon. Trecerea unui pieptene prin par in timpul samponarii va ajuta de asemenea la inlaturarea solzilor. 
7. Evitati lezarea pielii. Noi leziuni de psoriazis se pot produce iar cele usoare se pot agrava prin orice traumatizari ale pielii. Aveti grija sa nu se produca nici o trauma chimica la nivelul pielii din pricina unguentelor, sapunurilor, produselor cosmetice, sprayurilor de corp etc. Traumele fizice pot fi cauzate de abraziuni, haine care nu se potrivesc bine, vaccinuri, muscaturi de insecte sau arsuri solare etc.
8. Aplicatii uleioase. Unii pacienti sunt ajutati de aplicarea de substante cum ar fi uleiul de avocado sau glicerina pentru inmuierea leziunilor. 
9. Tratamente cu febra artificiala. Incercati tratamente cu febra folosind apa fierbinte ( 44 grade Celsius) intr-o cada de baie pana cand temperatura orala ajunge la 39-40 grade Celsius (aceasta poate lua 15-25 de minute la un adult) si, reducand temperatura baii cu 5-7 grade, pastrati temperatura bucala la acest nivel timp de 25-45 de minute functie de comfortul pacientului. Aplicati cam 5 reprize de tratament pe saptamana timp de 3-4 saptamani la persoane care sunt in rest sanatoase. Aveti grija ca sa se mentina capul la racoare in tot timpul aplicatiilor ce presupun apa fierbinte. Nu aplicati acest tratament daca aveti boli asociate, cum ar fi boli de inima sau hipertensiune arteriala.
10. Dormiti sub paturi foarte calde ( unii recomanda paturi electrice) si purtati cele mai calde haine de noapte din tricot sau flanel pe care le puteti suporta. Incercati sa mentineti pielea cat mai calda posibil. 
11. Pastrati extremitatile calde. Acest lucru va ajuta in egalizarea circulatiei sanguine. 
12. Preparatele cu zinc s-au dovedit utile la unii pacienti. Exista si preparate pentru uz topic pe corp. Un farmacist va va putea recomanda ce va trebuie.
13. Acizii grasi esentiali, in special Omega–3 au fost de mare folos. S-au utilizat uleiurile de peste dar preferam mai mult uleiul de in care este cea mai bogata sursa vegetala de acizi grasi benefici. Se ia o lingura plina, pe cale orala, de doua ori pe zi. Unii pacienti au constatat ca si masarea cu ulei de in a leziunilor solzoase este de ajutor. 
14. Un stil de viata cu un nivel scazut de stres. Stresul emotional este ades asociat cu puseurile. De vreme ce „sportul neutralizeaza stresul”, un program regulat de exercitii fizice in aer liber, 1-2 ore pe zi, sigur se va dovedi benefic.


Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic