duminică, 24 ianuarie 2010

Coaja de mandarina poate trata cancerul, ea ciontinand salvestrol

Coaja de mandarina poate trata cancerul

O substanta existenta in coaja de mandarina este eficace in tratarea cancerului ovarian, pulmonar, mamar si la prostata. Aceasta descoperire apartine mai multor cercetatori britanici si a fost prezentata in cadrul conferintei anuale a Asociatiei farmaceutice britanice, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Substanta Salvestrol Q40 existenta in coaja de mandarina poate distruge celule canceroase care contin enzima P450 CYP1B1, conform studiului cercetatorilor de la Scoala de farmacie din Leicester.

Specialistul in chimie medicala Dr. Hoon L. Tan a declarat ca : "Este foarte important faptul ca am descoperit un compus alimentar care poate distruge o tinta canceroasa precisa".

"Salvestrolii pot oferi un nou mecanism de actiune impotriva cancerului prin intermediul dietei alimentare", a precizat profesorul Hoon.
"Absenta salvestrolilor din dieta moderna este o consecinta a faptului ca majoritatea oamenilor nu mai consuma coaja unor fructe, un factor major in cresterea incidentei unor tipuri de cancer in randul populatiei", a completat cercetatorul englez.

Efectele substantei Salvestrol Q40 au fost analizate doar intr-o prima faza de testare. Conform estimarilor cercetatorilor britanici implicati in proiect vor fi necesari cel putin cinci ani pana la fabricarea unui medicament bazat pe aceasta substanta care sa combata cancerul.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic