duminică, 24 ianuarie 2010

de ce nu fac plantele cancer

Se stie ca enzimele sunt proteine care au rol de a cataliza sau mari rata unei reactii chimice.
Celulele canceroase au un biomarker unic pe care celulele normale nu il au.
Acest biomarker este o enzima care se numeste CYP1B1
Enzima CYP1B1 altereaza structura chimica a unui compus care se numeste Salvestrol care in mod normal se gaseste in natura in multe fructe si vegetale.
Aceste schimbari chimice transforma salvestrolul intr-un agent care omoara celulele canceroase dar nu le ataca pe cele normale.
Sincronicitatea este perfecta. Enzimele CYP1B1 apar numai in celulele canceroase si reactioneaza cu salvestrolul din fructe si vegetale pentru a crea reactii chimice care omoara numai celulele canceroase.

Salvestrolul reprezinta sistemul natural de protectie al fructelor si vegetalelor impotriva atacurilor de fungi si de aceea salvestrolul se gaseste numai in speciile care sunt supuse distrugerilor fungale precum: capsunile, afinele, fragii, strugurii, coacazele negre si rosii, murele, merele, perele, vegetalele verzi (in special broccoli si varza), anghinarea ardeii grasi rosii si galbeni, avocado, macrisul, sparanghelul si vinetele.

Pentru a proteja plantele de acesti fungi care determina cancerul au fost create antifungicide chimice care omara artificial fungii respectivi.
Problema este ca omorandu-i artificial, plantele nu mai trebuie sa-si activeze propriul sistem de protejare si anume salvestrolul.
De ceea este necesar sa cultivam plantele in mod organic pentru ca numai acele plante contin salvestrolul.

Majoritatea fungicidelor au actiune puternica de blocare a enzimelor CYP1B1, asa ca oricate produse care au fost crescute cu chimicale vei consuma, nu prea conteaza, intrucat salvestrolul nu se va activa si nu va actiona ca un agent de distrugere al cancerului asa cum ar fi fost normal.

Personal folosind varza in diferite tratamente am constata ca nu toate verzele au aceeasi actiune. In general varza romaneasca este cea mai buna si facand o legatura cu cele scrise mai sus este clar ca varza adusa din turcia sua din alte parti unde este tratata chimic impotriva unor eventuale boli, nu mai poate actiona eficient.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic