luni, 9 noiembrie 2009

Dr. Lia Cavaropol, medic specialist dermatovenerologie, Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş

Articol preluat de la http://www.sanatateatv.ro/emisiuni-medicale/dermatologie/psoriazis/

Dr. Lia Cavaropol, medic specialist dermatovenerologie, Spitalul de Boli Infecţioase Matei Balş

Psoriazisul este o afecţiune cutanată cronică, cu evoluţie de lungă durată. Psoriazisul se manifestă prin aparţia următoarelor simptome: apariţia unor plăci roşii (eritematoase), proeminente, bine delimitate, acoperite de scuame groase („coji”), albe-sidefii, uşor detaşabile. Zonele afectate cel mai des de psoriazis sunt zonele de extensie ale corpului (coate, genunchi, lombe, zona de inserţie a părului la nivelul scalpului), sau unghiile, dar psoriazisul poate afecta orice alte zone ale corpului. Tratamentul psoriazisului variază în funcţie de tipul de leziuni şi de ritmul în care ele apar. Acesta poate consta într-un tratament curativ pentru un puseu, dar se poate recurge şi la tratamente medicamentoase, tehnologie laser etc. Ca tratament de întreţinere se recomandă un regim de viaţă echilibrat, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din punct de vedere al timpului de odihnă, ne spune Dr. Lia Cavaropol. Nu există metode de prevenire a psoriazisului, deoarece factorii care îl determină sunt de natură genetică, imunologică sau externă. Mai mult decât atât, psoriazisul nu este contagios!


Comentariu personal
Totusi daca in acest moment exista niste plante, care s-a dovedit a actiona in exclusivitate intern, eu ce sa cred: ca aceste plante actioneaza asupra genelor?.
Daca ele actioneaza asupra sistemului imunitar si pielea se vindeca singura, de ce nu putem spune ca putem actiona si preventiv. Daca intarim sistemul imunitar pentru ca acei factori sa nu mai intervina nu este suficient?

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic