marți, 31 august 2021

Utilizarea excesivă a antibioticelor poate avea un impact negativ și asupra microbiomului nazal - la fel ca în microbiomul intestinal.


Utilizarea excesivă a antibioticelor poate avea un impact negativ și asupra microbiomului nazal - la fel ca în microbiomul intestinal.

        O sănătate precară  cauzată de o dietă necorespunzatoare, de antibiotice poate la rândul său să înrăutățească sănătatea microbiomului nazal și să ducă la probleme.

        Practica a arătat că implicațiile unui microbiom intestinal nesănătos influențează sistemele pe tot corpul, inclusiv cele legate de sistemele respiratorii, cum ar fi alergiile și astmul, dar atunci când îmbunătățești sănătatea intestinelor, îmbunătățești și sănătatea căilor respiratorii.

        De fapt, cercetările sugerează o legătură semnificativă între sănătatea intestinală slabă la o vârstă fragedă și dezvoltarea ulterioară a astmului și persoanele cu astm s-au dovedit a avea compoziții de microbiomi nazali diferite față de persoanele fără astm.

        Microbiomul intestinal ar putea afecta microbiomul nazal în 2 moduri.

        Ar putea exista un efect direct, deoarece cavitatea nazală și cavitatea bucală sunt legate direct prin nazofaringe. Ar putea exista, de asemenea, o legătură indirectă din cauza unei axe sistemice intestin-aparat respirator (sau axa intestin-plămân).      Aceasta înseamnă că prebiotice consumate oral și alimentele probiotice ar putea avea efecte de semnalizare, metabolice și imune la nivelul intestinului, care pot fi, de asemenea, transferate și observate la nivelul nasului.


 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic