marți, 31 august 2021

Cum vă puteți întări sau susține microbiomul nazal?


Cum vă puteți întări sau susține microbiomul nazal?
        Lactobacillus care colonizează și echilibrează în mod optim microbiomul nazal poate fi deosebit de benefic.

        Se poate influența în mod pozitiv microbiomul nazal într-o manieră indirectă:

·                 Nu fumați: fumatul poate crește colonizarea bacteriilor dăunătoare din microbiomul nazal.

·                 Introduceți un supliment probiotic: probioticele orale (care conțin Lactobacillus GG, Bifidobacterium, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus) reduc colonizarea căilor respiratorii superioare de către bacterii patogene precum Staphylococcus aureus.

·                 Mănâncă mai multe alimente fermentate: alimente fermentate cum ar fi kimchi, varză murată, chefir și iaurtul au fost asociate cu prezența grupărilor bacteriene în nas despre care se știe că au în general funcții benefice, precum Lactobacillus.

·                 Ai grijă de intestin: Pe lângă probiotice și alimente fermentate, luați toate măsurile pe care le puteți face susțineți-vă microbiomul intestinal, având în vedere probabilitatea că microbiomul intestinal să poată influența microbiomul nazal atât direct, cât și indirect. Consumați mai multe alimente vegetale bogate în fibre, faceți exerciții fizice în mod regulat, petreceți timp în natură și luați măsuri pentru a reduce stresul.

·                 Fiți atenți la medicamente: Nu este complet clar dacă antibioticele afectează microbiomul nazal, dar având în vedere efectul lor asupra microbiomului intestinal, este bine să fii precaut. Ca întotdeauna, încercați să nu luați antibiotice, cu excepția cazului în care medicul Dvs. spune că nu există alte alternative. Microbiomul nazal poate juca un rol interesant în protejarea dvs. împotriva virusurilor, bacteriilor și alergenilor din mediu. Ar putea afecta chiar sănătatea creierului.


 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic