vineri, 6 august 2021

Terapia cu ace -acupunctura

Acupunctura

        Acupunctura este o formă complementară de tratament, fiind o componentă a filozofiei medicinei tradiționale chineze.

        Acupunctura este o terapie care vizează reechilibrarea energetică.

        În China, acupunctura este încă foarte răspândită și se apelează la ea pentru o varietate de probleme de sănătate, dar în special pentru calmarea durerilor, în locul tratamentelor medicamentoase sau ca anestezic.

        Este recomandată și folosită pentru o varietate de probleme de sănătate, printre care: durerile de cap, de spate, migrenele, artrita, problemele respiratorii, cele circulatorii sau digestive, tulburările sexuale.

        Cercetările științifice au relevat efecte terapeutice, datorită naturii sale relaxante, în special pentru afecțiunile legate de stres și anxietate, contracturi și dureri musculare.

        Acupunctura nu este un panaceu universal, nu este indicată oricui și pentru orice boală!

        Acupunctura nu se substituie complet terapiei medicale, ci o completează sau o continuă când situația o impune.         Acupunctura poate fi aplicată în scopul redresării unor funcții dereglate, influențând reacțiile organismului la boală sau poate fi aplicată simptomatic, adresându-se unui simptom (alinarea durerii).

        Acupunctura cu ace este contraindicată la: cancere cutanate, pacienți confuzi, anxioși sau cu fobie la ace, pacienți care au asociată epilepsie, pacienți care au asociat spasmofilie manifestă sau tetanie, pacienți cu atacuri de panică frecvente, pacienți cu infecții, pacienții cu tulburări paroxistice de ritm sau tulburări de conducere cardiacă, purtători de peace maker, acupunctură directă în limfedem

        Sursa

     https://bioclinica.ro/pentru-pacienti/articole-medicale/cum-ne-poate-ajuta-acupunctura

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic