vineri, 6 august 2021

Sauna te poate vindeca

Beneficiile saunei asupra sănătății

       Sauna facea parte din ritualul de îngrijire al femeilor din lumea antică, datorită efectelor deosebite pe care le avea asupra pielii.

       În zilele noastre, doamnele apreciază nu numai pielea frumoasă, dar și starea de bine pe care o resimt încă multe ore după ieșirea din saună. 

       Beneficiile saunei asupra organismului sunt însă multiple și privesc atât sănătatea fizică, dar și sănătatea psihică.

       Beneficiile saunei asupra pielii

       Temperatura ridicată din saunî (între 70-1000 C) și umiditatea (între 5-20%) determină organismul să transpire abundent, proces care permite eliminarea toxinelor și curățarea în profunzime a pielii. Cei care obișnuiesc să meargă la saună știu, fără îndoială, că reprizele de saună trebuie alternate cu scurte dușuri aproape reci, acestea din urmă contribuind la tonifierea pielii, menținându-i elasticitatea și stimulând circulația sanguină. Astfel că sauna contribuie și la reducerea celulitei. Datorită dușurilor reci intercalate printre reprizele de saună se evită suprasolicitarea inimii.    Reacția imediată după intrarea în saună este dilatarea vaselor de sânge, care determină creșterea ritmului cardiac.        Studiile arată că frecventarea saunei nu este sub nicio formă dăunătoare sănătății. Dimpotrivă, pe termen scurt aduce relaxare și o stare de bine, iar pe termen lung întărește sistemul imun, lupta împotriva stresului și a infecțiilor, îmbunătățeste funcționarea sistemului circulator și exercită o acțiune tonifiantă asupra pielii.

       Beneficiile saunei asupra organismului sunt următoarele:

  • Menține tensiunea arterială în limite normale la pacienții hipertensivi și reabilitează organismul după infarctul miocardic;
  • Calmează problemele respiratorii cum ar fi astmul și bronșita cronică;
  • Ameliorează afecțiunile reumatismale inflamatorii (osteoartrita, poliartrita reumatoidă), durerile articulare, tensiunea musculară și fibromialgia;
  • Diminuează artroza și durerile, întrucât relaxează mușchii.

       MUZICA

    Contraindicațiile saunei

       Întrucât principala reacție la intrarea în saună este accelerarea ritmului cardiac, aceasta este contraindicată persoanelor care suferă de angină instabilă, de stenoză aortică severă sau celor care au suferit recent un infarct miocardic.

       În majoritatea cazurilor, nu este contraindicată suferinzilor de boală coronariană dacă aceasta este stabilă și nici celor care suferă de necroză miocardică, cu condiția ca aceasta să fie veche.

       De asemenea, nu au voie să facă saună persoanele care au afecțiuni renale, afecțiuni dermatologice grave sau sunt epileptice.

       Este, totodata, contraindicată femeilor însarcinate și copiilor foarte mici.

       Administrarea anumitor medicamente înainte de intrarea în saună poate fi contraindicată.

       Este cazul antihipertensivelor.

       Dacă nu sunteți siguri că puteți face saună, cel mai bine ar fi să întrebați medicul curant.

       Sauna uscată vs sauna umedă

       Spre deosebire de sauna umedă, sauna uscată acționează asupra organismului grație căldurii uscate pe care o emană.        Această încapere este construita din lemn, iar căldura difuzată provine de la o soba pe care sunt puse pietre vulcanice care trebuie udate din când în când.

       Sauna umedă sau sauna cu aburi înfrumusețează pielea și curață corpul de toxine. Sub efectul aburilor, porii se dilată.        Aburul este recomandat persoanelor predispuse la retenția de apă, la probleme cu circulația și dificultăți de respirație.

       Este indicată și pentru reabilitarea musculară.

       Sauna umedă oferă un beneficiu în plus față de sauna uscată prin inhalarea de aburi care ajută la atenuarea congesiei, inflamației și tusei datorate alergiilor și altor probleme respiratorii. 

       Sursa

https://www.hellosanatate.ro/sanatate/8-beneficii-surprizatoare-ale-saunei/

----------------------

 

 

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic