vineri, 6 august 2021

Ozonul ca terapie

Ce este ozonoterapia

        Este o specialitate medicală, care în țări precum Germania, Italia, Spania, Cuba, Polonia, China sau Brazilia are o tradiție de peste 40 de ani. În prezent, există mii de articole științifice, publicate în jurnalele medicale care fundamentează teoretic această specialitate, bazată pe dovezi clinice concrete. Prin efectul sau antibacterian, antiviral și antiinflamator, ozonul se distanțează de orice alt medicament, deoarece nu prezintă efecte secundare pentru pacient. Când este folosit pentru proprietățile sale antibiotice, nu creează rezistență specifică. Poate stimula sistemul imunitar sau îl poate inhiba, în cazul bolilor autoimune, depinde de concentrația folosită și de cantitatea totala administrată.

        Abia în a doua jumătate a secolului al XX-lea însă, medicii încep să înțeleagă mecanismul prin care ozonul acționează asupra corpului uman, la nivel celular. Biochimiștii și farmacologii au explicat cum se îmbunătățeste oxigenarea țesuturilor, cum se stimulează angiogeneza, cum se reduce procesul inflamator, cum se protejează celulele sănătoase de acțiunea medicamentelor care au ca țintă principală o anumită afecțiune, dar prin efectele secundare afectează totuși calitatea vieții pacientului. Așa se face că, după mai mult de 40 de ani de experiență medicală documentată, ozonoterapia este astăzi în poziția de a deține protocoale clare pentru anumite afectiuni. Se cunosc dozele specifice, concentrația folosită și metoda de administrare.

        Ozonul nu este un panaceu. Ozonul nu înlocuiește complet medicația tradițională, iar terapia cu ozon nu funcționează în toate cazurile. Mai mult chiar, dovezile științifice acumulate în peste 40 de ani de experiență arată că aceasta îmbunătățeste efectele terapiilor tradiționale, scade perioada de tratament și scade semnificativ efectele secundare și reacțiile adverse. Sunt anumite afecțiuni în care ozonoterapia este suficientă, dar de cele mai multe ori ea se asociază cu medicație clasică.

        Folosirea ozonului în domeniul estetic pentru eliminarea vergeturilor, a cicatricilor, folosirea sa în procedurile de plasmolifting facial, tratamentul acneei, diminuarea simptomatologiei astmatice este aplicată azi pe plan mondial ca fiind procedură cu un succes dovedit.

-----------------------

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic