vineri, 6 august 2021

Lipitori folosite pentru tratament

Lipitorile, leac pentru boli circulatorii.

Hirudoterapia este considerată în multe țări drept o metodă complementară de tratament cu efecte benefice pentru sănătate.  La noi, bătrânii o foloseau pentru tratamentul varicelor.

Cu toate că, în România  nu este o terapie acreditată oficial, hirudoterapia este practicată chiar de medici pentru tratarea unor boli diverse.
Saliva lipitorilor conține hirudina, cel mai puternic anticoagulant cunoscut în medicină". Lipitorile mai conţin un acid hialuronic natural mult mai eficient decât cel sintetic şi ajută structura ligamentară şi pe cea musculară să fie mai elastice, susțin medicii care practică tehnica.


Terapia cu lipitori are un efect reflexogen foarte puternic din momentul în care lipitoarea face incizia.
Promotorii metodei susțin că lipitorile au şi o puternică acţiune antibacteriană, locul în care au muşcat rămânând steril timp de 48 de ore.
În plus, hirudoterapia este eficientă în tratarea reumatismului, dar şi a varicelor şi a hemoroizilor.

Şi bolile cardiovasculare de tipul ischemiilor, aritmiilor, infarctului miorcardic pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu liptori, acestea putând să dizolve cheagurile de sânge de pe artere, reducând astfel riscul de embolie pulmonară. „În afecţiunile oftalmologice, hirudoterapia dă rezultate bune în glaucom. Lipitorile îmbunătăţesc microcirculaţia şi stopează procesul de degradare a nervului optic.
Lipitorile folosite la tratament sunt de unică folosinţă. Tratamentul nu se folosește pentru pacienții cu SIDA, cu anemie severă și pentru femeile însărcinate.
Nu orice lipitoare poate fi folosită în medicină. Sunt doar două specii.

La un singur tratament se folosesc cel mult zece
lipitori, în funcție de boală.

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic