vineri, 6 august 2021

Tratament cu ventuze

Tratamentul cu ventuze

           Terapia cu ventuze a fost utilizată și de chinezi și de egipteni dar și de greci, iar utilizarea ei a continuat și în Evul Mediu European, ajungând în acest mod și în România. Acum, există mai multe tipuri de ventuze masaj (de plastic, silicon), dar cele mai utilizate de specialiștii în medicina alternativă rămân acele ventuze medicinale din sticlă.

        Tratamentul cu ventuze reprezintă o formă alternativă de terapie care folosește vacuumul creat de ventuze pentru a reduce presiunea țesuturilor superioare asupra mușchilor și canelelor limfatice, permițând fluidizarea drenajului limfatic și eliminarea toxinelor.

        În acest fel se reduc inflamațiile, mușchii se vindecă și se refac mai repede, articulațiile își recapătă mobilitatea.

        Beneficiile tratamentului cu ventuze

        Deși o singură sesiune de tratament cu ventuze nu îți va elimina problemele de sănătate, este recunoscut la nivel mondial faptul că ventuzele aplicate în mod corect au efecte pozitive și de durată asupra stării de sănătate, asupra performanțelor sportive și a stării psihice.

        Deși nu s-au realizat suficiente studii clinice pentru a susține acest lucru, tratamentul cu ventuze are rezultate dovedite în următoarele domenii: îmbunătățeste circuitul sanguin, îmbunătățește imunitatea organismului prin eliminarea toxinelor, reduce inflamațiile, calmează sistemul nervos, relaxează, optimizează performanțele sportive, îmbunătățește starea generală de sănătate și buna-dispoziție

           Efectele adverse care pot să apară sunt foarte rare fiind ușoare sau moderate în intensitate. Efectele adverse care pot apărea sunt amețeală, stări de greață sau apariția unei sensibilități a zonei tratate cu ventuze.

        De foarte multe ori, oamenii apelează la acest tratament pentru a scăpa de anumite dureri.

        Desi practic exista o multime de dovezi a eficentei acestui tip de terapie, inca nu exista suficiente studii clinice care sa demonstreze rezultatele pozitive in mod riguros. 

        Ventuzele nu se recomandă: în timpul sarcinii, infecții, în cazul unor afecțiuni precum dermatite, arsuri, decolorare a pielii, probleme cardiace, leucemie sau piele hipersensibilă.

           Sursa

https://ventussa.ro/tratament-cu-ventuze/

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic