marți, 10 august 2021

Ce boli poti lua de la piscina sau strand

Ce boli putem lua de la ștrand sau piscină

        Nu contează cât de curată și dezinfectată este apa din bazin, este suficient să faceți baie alături de o persoană infectată.         Medicii susțin că umiditatea și macerarea (înmuierea) pielii favorizează apariția infecțiilor micotice, care prin apă se transmit mult mai ușor.

        Cel mai întâlnit tip de micoză transmisibilă prin apa din bazine este ciuperca piciorului.

        Acest tip de micoză este favorizat de prezența nisipului între degete și dificultatea uscării acestor zone.

        Tratamentul în cazul micozelor este local și de scurtă durată.

        Problema, în cele mai multe cazuri, este că pacienții întârzie să vină la tratament, aspectul plăgii infectate se schimbă, apar suprainfecții și reacții alergice, ceea ce duce la creșterea duratei tratamentului.

        Micozele nu sunt singurele tipuri de infecții care se pot transmite prin apa din piscine.

        Infecțiile virale, cum ar fi virusul verucilor plantare (negii), se iau prin contact cu solul contaminat al piscinei și zona din jurul acesteia.

        Alt tip de infecție este cea bacteriană (în special infecția cu stafilococ sau piodermita stafilococică).

        Stafilococii patogeni se transmit cu ușurință de la o persoană la alta prin apă și se dezvoltă pe piele în special pe zonele „înmuiate" de apă și prin leziuni diverse.

        Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă femeile vara, când merg la mare sau ștrand, este apariția infecției genitale cu ciuperca numită Candida albicans.

        Această infecție se numește candidoza vaginală și apare în urma modificării microbiotei vaginale din cauza clorului, transpirației și materialului costumului de baie.

        Candidoza este o infecție produsă de înmulțirea exagerată a acestei ciuperci.

        Printre simptomele care însoțesc afecțiunea se numără secreția albicioasă abundentă, iritația mucoasei vaginale, senzația de prurit, durere sau arsuri la urinare.

--------------------

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic