miercuri, 4 noiembrie 2009

psoriazis evolutie

Evolutia psoriazisului se caracterizeaza printr-un mers cronic si prin tendinta la recidive, care se produc de cele mai multe ori fara nici o cauza aparenta. Frecventa recidivelor este foarte variabila. Astfel, alaturi de cazurile fericite in care boala se reduce in total la 2-3 izbucniri, de cele mai multe ori recidivele se repeta neincetat, la intervale mai mult sau mai putin indepartate, uneori chiar sub forma de eruptii subintrante, in tot timpul existentei individului. In cursul acestor diverse izbucniri, eruptia poate pastra la unii bolnavi un caracter relativ discret, reducandu-se la un numar restrans de eflorescente, localizate mai ales la locurile de electie, sau imbracand de fiecare data caracterul unei eruptii mai mult sau mai putin generalizate. Totul depinzand de ce tratament este urmat.

Ca toate dermatozele cronice, eruptia psoriazica poate fi si ea influentata temporar de unele stari fiziologice sau patologice intercurente, ca sarcina, stari febrile sau casectice, care o pot face sa dispara in timpul duratei lor, pentru ca boala sa reapara de indata ce organismul a revenit la starea sa initiala.

Eflorescentele psoriazice dispar fara sa lase nici o urma, afara numai de o usoara pigmentatie, iar uneori o leucodermie mai mult sau mai putin persistenta.

Catre batranete, boala sfarseste adesea prin a disparea complet sau uneori prin a fi inlocuita printr-o descuamatie pitiriaziforma.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic