joi, 4 decembrie 2008

PSIHOTERAPIA

PSIHOTERAPIA
Puterea vointei si puterea gandului

Medicina veche indiana cat si cea chineza subliniaza ca un amanunt deosebit de important este rolul gandului in autoterapia individului in boli cumplite cum ar fi boala ischemica, boala coronariana, psoriazisul, arteritele, dereglarile tensiunii arteriale, cirozele, impotenta sexuala, nevrozele, cancerul, etc.

Oamenii sunt inrobiti de propriile lor ganduri. Eliberarea de sub jugul lor necrutator (e vorba de gandurile negre) confera individului respectiv, puteri de esenta divina, de aceea un mare accent trebuie pus pe controlul asupra gandurilor rele.

Gandul de frica are efectul cel mai inspaimantator asupra fiintei umane. Si alte ganduri cum ar fi cel care genereaza ingrijorarea prelungita, nesiguranta zilei de maine, suspiciunile, invidia, afecteaza organismul, dar nu-l distrug cum il distruge gandul de frica. Frica micsoreaza diamentrul vaselor de sange ca urmare a unei varsari excesive de noradrenalina in sange. Acest lucru duce la o subalimentare prelungita cu sange arterial a creierului si a altor organe: inima, ficatul, maduva, rinichii, pielea, sistemul nervos, deci cu oxigen si elementele nutritive, lucru ce poate duce la boli organice, cum ar fi boala coronariana, ischemia, hepatita, boli de piele, nevroze si psihoze.

Gandul rau sau frica pot fi datorate unor cauze individuale sau generale. Asupra celor individuale nu ma voi opri, pentru ca ele sunt in mare parte datorata lipsei de educatie a gandului.

Cauza generala o constitue stresul, mult mai frecvent intalnit in zonele urbane, stres cauzat de zgomot, trepidatii, vibratii, aer infectat si intoxicat(smogul). Amenintarile de diferita natura, filmele de groaza, o cultura poluata, consumul de alimente si bauturi sintetice, ape contaminate, etc.

Dar daca elementele stresante pot fi evitate prin schimbarea mediului, in care ele sunt prezente, gandul rau nu poate fi eliminat decat printr-o singura metoda si anume a reeducarii.

Metoda generala de combatere a gandului, sau mai ales a fricii este optimismul, rasul, veselia, zambetul vesnic.

Citind aceste randuri, sunt convins ca veti intreba cum poate un bolnav de Psoriazis sa fie vesel si cu zambetul pe buze.

Desigur nici eu nu am reusit acest lucru de la inceput, insa cu timpul, cand am constatat ca tratamentul este eficace, am devenit optimist si mi-am dat seama ca era numai o problema de timp.

O boala fizica va afecta mentalul si o boala mentala va afecta buna functionare a organismului. Gandirea viciata produce concomitent modificari distructive ale secretiilor nervoase si glandulare. Ori ca e vorba de o secretie de catecolamine, ori ca in secretia suprarenalelor a survenit un rau, care determina o declansare excedentara de adrenalina, sau noradrenalina. Pentru organism este foarte rau, pentru ca aceasta genereaza stari uneori letale, celule somatice se pot intoxica sau pot surveni dereglari sau accidente grave ale vaselor de sange. Pot surveni depresiuni ai anumitor centri nervosi sau spirituali, sangele se poate otravi cu toate esentele chimice elaborate in timpul socului negativ, produs de gandul rau. Toate organele aflate in tractusul digestiv, vor suporta o otravire extrem de periculoasa(stomacul, ficatul, colecistul, pancreasul, intestinele, digestia insasi a alimentelor devine problematica si de aici toate consecintele negative care decurg dintr-o intoxicare a tuturor sucurilor digestive.

Voi incheia acest capitol cu un ultim exemplu despre actiunea autosugestiei. Multi oameni, pe masura ce inainteaza in varsta, isi spun "Sunt din ce in ce mai batran, mai bolnav si mai neputincios." Aceste ganduri creaza escavatii periculoase in toate structurile sale, producand ridarea, uscarea si subtierea pielii, socuri ale glandelor care au psihicul lor, ca de altfel toate organele interne. Acestea sunt socate, speriate de gandurile rele, ducand la deteriorarea brusca, uneori ireversibila a functiilor lor, sau in cel mai fericit caz, la uzuri regretabile. Uzura vaselor de sange, caderea parului, ciroze etc..

Pastrarea unei bune dispozitii a unor ganduri juvenile tonifica clipa de clipa organismul, si-l intinereste. Gandind ca avem 18 ani, celulele noastre isi vor reface nucleul si vor capata, tonusul si voiciunea unui adolescent si invers.

Fiind bolnav de Psoriazis, gandul ca tratamentul urmat ne va aduce ameliorarea, vindecarea, aceasta nu a intarzia sa apara.

Legatura stransa dintre organele interne si piele, poate fi exemplificata astfel:

- Tiroida influenteaza in mare masura aspectul general al pielii; - dezvoltarea pilozitatii si secretiei glandelor sudoripare.

-Hipofunctia glandelor suprarenale duce la pigmentarea pielii (boala Addison)

-Secretia Gonadelor regleaza aspectul pilozitatii in functie de sex si evolutia unor boli cum ar fi Acneea

-Afectiunile ficatului, influenteaza coloratia si aspectul pielii.

-Functionarea deficitara a celulelor hepatice poate duce in hepatite la perturbari metabolice la nivelul pielii(colorarea, ingalbenirea mucoaselor si pielii datorita depunerilor de bilirubina.) in ciroze la hiperpigmentarea partilor descoperite ale pielii, poate duce la reactii alergice cu manifestare cutanata.

-Cancerele viscerale pot duce la nivelul pielii la metastaze si modificari paraneoplazice(matastazele au aspectul unor noduli de culoare violacee care ulcereaza rapid, au aspectul unor "alice" si sunt situate in piele in apropiere de tumoare sau cicatrice operatorie.

-Cancerele mamare, pulmonare, gastrice, ovariene, uterine, duc la metastaze cutanate.

-Dezechilibrul tiroidian impreuna cu, caldura, stresul pot duce la transpiratii abundente

-Micozele, tulburarile metabolice, carenta vitaminica, anemia, afectiuni ale ficatului si a altor organe interne, pot duce la unghii, ingrosate, sfaramicioase, casante, moi, la modificarea culorii si a formei, la striatii pe suprafata lor,

Se stie ca orice substanta pusa pe piele, in 24 de ore, circula prin sange in tot organismul. De aceea este foarte important sa fim atenti la ce unguente sau ce solutii de uz extern folosim.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic