marți, 30 decembrie 2008

Obezitatea în psoriazis

Obezitatea în psoriazis – efecte asupra eficienței tratamentului sistemic în psoriazis 

În revista Dermatology, volum 217, nr.4, 2008 este prezentat un articol al unui colectiv de autori condus de Luigi Naldi, referitor la impactul obezității și a indicelui de masă corporală (BMI) asupra tratamentului sistemic (pe cale generală ) în psoriazis. 


Lotul inițial a fost de 8072 de pacienți, dintre care au fost eligibili și analizați la 8 săptămâni 2368, în timp ce la 16 săptămâni au fost analizați 2042 de pacienți cu psoriazis. 

PASI 75 a fost atins de 819 (34,5 %) dintre pacienți la 8 săptămâni în timp ce la 16 săptămâni pragul a fost atins de 1034(50,6%) dintre bolnavi. Studiul datelor colectate a evidențiat faptul că un BMI mai mare decât normal a redus numărul de pacienți cu PASI 75, iar medicamentul utilizat pe cale generală nu a influențat în mod semnificativ rezultatul final. 

Concluzia autorilor a fost că nivelul BMI influențează răspunsul clinic în cazul tratamentului pe cale generală în psoriazis. 

Prima consecință a acestui studiu este legată de recomandarea unui regim alimentar , recomandat de un medic specialist în diabet zaharat și boli de nutriție, care să conducă la reducerea BMI la pacienții cu psoriazis.

articol intergal la :http://www.psoriasis.ro/psoriazis_descriere.php?id=183

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic