Articol complet pe www.psoriazis.ro -Dr. Clatici Victor
Psoriazisul la copii are o serie de particularităţi, care derivă pe de o parte din vârsta pacienţilor şi adaptarea corespunzătoare a tratamentului iar pe de altă parte din dificultăţile de a depista factorii declanşatori şi agravanţi ai bolii.
Frecvenţa bolii la copii este destul de ridicată, conform datelor din revistele de specialitate aproximativ o treime din cazurile de psoriazis se întâlnesc la pacienţii în vârstă de până la 15 ani. Din punct de vedere al vârstei de debut a psoriazisului, aceasta poate fi foarte mică: s-au descris manifestări de psoriazis la nou-născuţii de câteva zile.
Factorii declanşatori ai bolii sunt foarte variaţi, practic nu se întâlnesc doi pacienţi care să prezinte aceiaşi factori declanşatori. Foarte frecvent, psoriazisul la copii este declanşat de o infecţie streptococică în sfera ORL (în special forma „gutată”, în picături a psoriazisului). De asemenea, şi alte infecţii de focar pot determina apariţia psoriazisului la copii: granuloame dentare, sinuzite cronice, paraziţi intestinali, infecţii urinare etc. Există situaţii la care psoriazisul poate fi declanşat de anumite boli infecţioase ale copilăriei (varicelă, rujeolă, rubeolă etc ).
La fetiţe, psoriazisul poate fi declanşat de menarhă (apariţia primei menstruaţii).
Un comentariu:
Se pare ca exista o stransa legatura intre alimentatie si aparitia diferitelor eczeme si a psoriazisului. Acestea pot sa apara ca urmare a unei alergii fata de un anumit aliment. Din momentul in care acel aliment este eliminat din alimentatie corpul incepe sa se vindece. Se pot face in spital diferite teste pentru a descoperi la ce alimente suntem alergici, dar putem sa ne analizam si singuri alimentatia si sa incercam sa aflam care ar putea sa fie problema. Va recomand sa urmariti interviul de aici http://www.youtube.com/watch?v=JtosFcCVepg
Trimiteți un comentariu