duminică, 28 noiembrie 2021

Metabolismul nu incetineste la jumatatea vietii

Metabolismul nu încetinește la jumătatea vieții

        Cei mai mulți dintre noi ne amintim de un moment în care puteam mânca orice doream și nu ne îngrășam.

        Metabolismul este rata cu care ardem caloriile. La adolescenți potențialul de ardere a caloriilor atinge apogeul.

        Pentru a veni cu un număr pentru cheltuielile energetice zilnice totale, cercetătorii s-au bazat pe metoda „apei dublu etichetate". Este un test de urină care presupune ca o persoană să bea apă în care hidrogenul și oxigenul din moleculele de apă au fost înlocuite cu forme „grele" care apar în mod natural și apoi se măsoară cât de repede sunt spălate.
        Oamenii de știință au folosit această tehnică - considerată standardul de aur pentru măsurarea cheltuielilor energetice zilnice în timpul vieții zilnice normale, în afara laboratorului - pentru a măsura cheltuielile de energie la oameni începând cu anii 1980, dar studiile au fost limitate ca mărime și domeniu de aplicare din cauza costurilor.

       

        Bebelușii au cele mai mari rate metabolice.
        În primele 12 luni de viață ale sugarului, nevoile de energie cresc, astfel încât, un copil de 1 an arde caloriile mai repede decât un adult.
        Și asta nu doar pentru că, în primul an, sugarii sunt ocupați să-și tripleze greutatea la naștere.

        Bineînțeles că sunt în creștere, dar chiar și odată ce controlați acest lucru, cheltuielile lor cu energia cresc mai mult decât v-ați aștepta pentru dimensiunea și compoziția corpului.
        Ceva se întâmplă în interiorul celulelor unui bebeluș pentru a-i face mai activi nu știm încă care sunt aceste procese.
        După această creștere inițială a copilăriei, datele arată că metabolismul încetinește cu aproximativ 3% în fiecare an până când ajungem la 20 de ani.
        În ciuda faptului că anii adolescenței au fost un moment de creștere, cercetătorii nu au văzut nicio creștere a necesităților zilnice de calorii în adolescență după ce au luat în considerare dimensiunea corpului.
        Cercetătorii au descoperit că cheltuielile cu energia din deceniile mijlocii - anii 20, 30, 40 și 50 - au fost cele mai stabile.

        Chiar și în timpul sarcinii, necesarul de calorii al unei femei nu a fost mai mult sau mai puțin decât se aștepta.
        Datele sugerează că metabolismul nu începe să scadă din nou decât după vârsta de 60 de ani. Încetinirea este treptată, doar 0,7% pe an.

        O persoană în vârstă de 90 de ani are nevoie de 26% mai puține calorii în fiecare zi decât cineva de vârstă mijlocie.
        Potrivit cercetătorilor, pierderea masei musculare pe măsură ce îmbătrânim poate fi parțial de vină, deoarece mușchiul arde mai multe calorii.

        Multă vreme, ceea ce determină modificările cheltuielilor cu energia a fost dificil de analizat, deoarece îmbătrânirea merge mână în mână cu atâtea alte schimbări.
        Oricine dorește să piardă în greutate trebuie să verifice acest simplu ritual de dimineață!      

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic