joi, 11 noiembrie 2021

Ce inseamna detoxifierea organismului

Ce înseamnă detoxifiere ?

      

        Există momente când organismul semnalează că ceva nu este în regulă în interiorul său.

        Astfel că, durerile de cap, constipația, senzația de balonare sau oboseală cronică pot anunța faptul că organismul este încărcat cu substanțe toxice, inutile, moment în care este recomandată o cură de detoxifiere.

        Detoxifierea organismului presupune eliminarea și neutralizarea toxinelor printr-un procedeu natural, în care un rol important îl au colonul, plămânii, ficatul, rinichii și pielea.

        O practică recunoscută încă din cele mai vechi timpuri, cura de detoxifiere a devenit un adevărat trend în ultimii ani.

        Folosită de diferite culturi din întreaga lume, inclusiv în medicina ayurvedică și cea chinezeascădetoxifierea organismului are rolul de a hrăni corpul cu nutrienți sănătoși, de a îl proteja de boli și de a îi îmbunătăți starea generală de sănătate.

        De unde vin toxinele?

        Întreaga evoluție a umanității a adus cu ea și câteva dezavantaje, printre care existența unor substanțe care sunt tot mai des întâlnite în concentrații mari atât în aer, dar și în hrană.         Acestea pot avea consecințe devastatoare asupra organismului uman.

        Chiar dacă este adoptat un stil de viață sănătos, oamenii nu se pot feri în totalitate de efectele toxinelor și pot avea nevoie de o cură de detoxifiere.

        În funcție de proveniență, substanțele dăunătoare pot fi împărțite în două categorii - toxine interne și toxine externe. Toxinele interne, cunoscute și sub numele de endogene, provin chiar din corpul uman și pot fi reziduuri rezultate din metabolizarea nutrienților, resturi minuscule de celule moarte sau alte reziduuri ale organismului.

        În schimb, toxinele externe sau exogene se referă la toate deșeurile provenite din afara organismului, care pot fi inhalate, ingerate sau absorite: smog, particule de fum, fum de țigară, aditivi alimentari, medicamente și multe altele.

        Indiferent de mediul din care provin, fie că sunt din aer sau din apă, din alimentație, din interiorul corpului sau din medicamente, aceste toxine, prezente în exces în organism, pot duce la apariția multor tulburări, cum sunt, de exemplu: durerile de cap, alergiile, oboseala, transpirația excesivă, creșterea în greutate sau balonarea.

        Pentru contracararea acestor efecte este necesară detoxifierea organismului.

       

        Când este nevoie de detoxifierea organismului?

        Detoxifierea organismului constă în abordarea unei diete speciale, din care sunt eliminate obiceiurile nocive, adoptarea unui program de somn sănătos și un program de mișcare și exerciții fizice.

        În cazul unei detoxifieri mai puternice, programul ar trebui să includă și anumite alimente de detoxifiere, alimente pure, naturale și proaspete, care sunt ușor de digerat.

        Cura de detoxifiere este recomandată să se urmeze de cel puțin 2 ori pe an, de preferat primavara și toamna.

        Metodele pentru detoxifierea organismului sunt foarte multe, însă principiile de bază sunt aceleași pentru toate.       Acestea fac referire la consumul predominant al unor alimente de detoxifiere ușoare, naturale, eliminarea alimentelor solide și un aport de lichide de minimum 2 litri de apă și ceaiuri zilnic.

        Pentru ca rezultatele să fie foarte eficiente, o cură de detoxifiere se va adapta în funcție de nevoile fiecărei persoane, deoarece nu există un meniu sau o metodă universal valabilă și care să dea aceleași rezultate tuturor.

        Detoxifierea organismului pe cale naturală

        Printre metodele naturale care pot contribui la eliminarea toxinelor din organism se regăsesc:

    - adoptarea unei diete corespunzatoare - fructele, legumele și cerealele bogate în vitamine și minerale sunt alimente de detoxifiere esențiale;
    - evitarea anumitor alimente, precum prăjelile, alimentele procesate, pline de grăsimi sau zaharuri simple, dar și reducerea alimentelor de origine animală;

    - hidratarea este esențială - o hidratare corectă are numeroase beneficii în cura de detoxifiere, aceasta accelerând digestia, contribuind la asimilarea nutrienților și la eliminarea reziduurilor toxice;

    - adoptarea unei diete hipocalorice sau servirea unui dejun prelungit au rolul de a ajuta corpul să se „odihnească", prin evitarea unei digestii lungi și complexe;

    - un somn de calitate - în timpul somnului, corpul poate realiza mai ușor detoxifierea organismului;

    - exercițiile fizice - toxinele din organism sunt eliminate și prin intermediul transpirației, astfel că activitățile fizice, în special cele aerobice, au rolul de a stimula transpirația și, implicit, de a elimina mai ușor substanțele toxice;

    - administrarea de suplimente și remedii naturale - utilizarea unor astfel de produse care au rol depurativ și detoxifiant asupra colonului, ficatului și intestinului, este foarte importantă într-o cură de detoxifiere.

        Mediul înconjurător în care oamenii trăiesc este plin de substanțe dăunătoare, care sunt asimilate de organism și care îl pot afecta în diferite moduri.

        De aceea, este bine ca cei care își doresc să aibă o sănătate de fier să se folosească de toate mijloacele pe care le au la dispoziție pentru a elimina toxinele din corp.

        În acest sens, una dintre cele mai sigure și eficiente metode este cura de detoxifiere pe cale naturală.

---------------------------------

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic