joi, 11 noiembrie 2021

De unde vin toxinele

        De unde vin toxinele?

        Din păcate în prezent chiar dacă am vrea să mâncăm ca pe vremea bunicilor și chiar dacă am trăi la țară și ne-am crește noi toate cele de ale gurii, nu putem avea garanția că mâncăm 100% sănătos. Civilizația a pătruns și la sat și a adus cu sine și proastele obiceiuri alimentare. Omul modern, din cauza alimentației nenaturale, consumă anual 2-3 kg de E-uri sau altfel spus aditivi alimentari: coloranți chimici, emulgatori, potențiatori de gust (extrem de periculoși - adevarați "brain killeri" -distrugatori de neuroni), stabilizatori, conservanți.    Ca și cum nu ar fi suficient, majoritatea alimentelor conțin reziduuri de pesticide, ierbicide, nitrați și alte substanțe cancerigene. Din cosmetice (creme, deodorante, șampoane) mai acumulează alte 2-3 kg de substanțe toxice. Apa, aerul, solul sunt poluate cu solvenți, cu gaze de eșapament, dioxine, metale grele, substanțe volatile, etc.

        În aceste condiții, detoxifierea colonului devine o necesitate și cel mai important pas pentru detoxifierea întregului organism. În pliurile colonului, diverticule sau direct pe pereții acestuia se pot acumula resturi putrefactive chiar și de ani de zile. Aceste resturi pot irita pereții intestinelor, care produc ca reacție mucus în exces, care inițial se produce ca o reactie de aparare la factorii iritativi, se poate acumula în timp și se transformă într-o placă mucoidă ce afecteaza absorbția nutrienților, contribuie la constipație și chiar la autointoxicarea organismului.

       Autointoxicarea reprezintă un pericol pentru sănătate!

        Pe lângă intoxicarea externă, există și o intoxicare a organismului de natura internă. Autointoxicarea reprezintă recircularea în organism a toxinelor rezultate în urma proceselor de digestie și neeliminate la timp. Astfel, se creează un dezechilibru al microbiotei intestinale cu efecte grave asupra imunității. Un studiu efectuat în Marea Britanie, pe persoane cu vârste între 35-55 de ani, a relevat faptul că 95% dintre subiecți aveau cel puțin unul dintre simptomele de autointoxicare: tensiune, stres, paloare, cearcăne, constipație/diaree, oboseală cronică, dureri de cap și de spate, balonări și flatulență, indigestie și greață, gust neplăcut în gură, halenă, miros neplăcut al corpului. Autointoxicarea apare cel mai frecvent pe fondul digestiei incomplete, perturbării microbiotei intestinale și, mai ales, din cauza constipației cronice!

        Constipația și efectele asupra sănătății

        Constipația cronică poate avea efecte devastatoare asupra sănătății întregului organism. Constipația este în mod greșit evaluată ca fiind doar un „inconvenient fiziologic", ea poate fi unul dintre cei mai temuți factori ce pot afecta în timp sănătatea organismului. Aproape că nu există boală care să nu aibă ca factor favorizant constipația.         Cancerul de colon apare cel mai frecvent în zona sigmoidă (zona terminală a colonului) și în rect, exact acolo unde materiile stagnante, neevacuate la timp, își manifestă efectul toxic maxim, iar dacă alimentația este  dezechilibrată cu multe cărnuri, prăjeli, grăsimi, produse de fast-food...avem risc crescut de cancer de colon.

        Cum funcționează procesul de detoxifiere?

        Practic, detoxifierea inseamna curatarea sangelui. Acest lucru se realizează prin îndepărtarea impurităților din sângele din ficat, unde toxinele sunt procesate pentru eliminare. De asemenea, organismul elimină toxinele prin rinichi, intestin, plămân, sistemul limfatic, piele. Cu toate acestea, atunci când aceste sisteme sunt compromise, impuritățile nu sunt filtrate corespunzător și corpul este afectat în mod negativ.

---------------------

       

        Un program de detoxifiere poate ajută procesul natural de curățare al organismului prin:

– Repausul organelor prin post
– Stimularea ficatului pentru a îndepărta toxinele din organism
– Promovarea eliminării prin intestin, rinichi și piele
– Îmbunătățirea circulației sângelui
– Alimentarea corpului cu nutrienți sănătoși.

        Dezintoxicarea funcționează pentru că se adresează nevoilor celulelor individuale, celor mai mici unități ale vieții umane",

        Cum stiti dacă aveți nevoie de detoxifiere?

        Toată lumea ar trebui să se detoxifice cel puțin o dată pe an. Nu se aplică detoxifierea mamelor care alăptează, copiilor și pacienților cu boli degenerative cronice, cancer sau tuberculoză. Consultați medicul atunci cand aveți întrebări dacă detoxifierea este potrivită pentru Dvs. Se recomandă detoxifierea pentru simptome precum: Oboseala inexplicabilă, Eliminarea lentă, Piele iritată, Alergii, Infecție de grad scăzut, Ochi pufos sau pungi sub ochi, Balonare, Probleme menstruale, Confuzie mintală.

   Diverse maniere de îndepărtare a toxinelor din organism

        Exista multe programe de detoxifiere și rețete de detoxifiere, în funcție de nevoile individuale.

        Multe programe respectă un program de 7 zile, deoarece corpul necesită timp pentru a curăța sângele.

        Programul presupune post de 2 zile pe lichide, urmat de o dieta de detoxifiere planificată cu atenție, de 5 zile, pentru a permite repaus sistemului digestiv. Se recomandă a se consuma suc, pe o perioada de la 3-7 zile (a se bea doar sucuri de fructe și legume proaspete și apă) ca mod eficient de a elibera toxinele.         Există 2 metode de detoxifiere, care la noi sunt cel mai des întâlnite:

        1. Eliminarea stresului

        Unul dintre primele și cele mai semnificative obstacole în calea unei sănătăți bune este stresul – cel care determină organismul să elibereze hormoni de stres. În timp ce acești hormoni pot oferi ceva mai multă adrenalină care să ne ajute să depășim un obstacol pe termen scurt, în cantități mari aceștia creează toxine și încetinesc enzimele responsabile pentru detoxifiere din ficat. Yoga, Qigong-ul și meditația sunt modalități simple și eficiente de a calma stresul, prin resetarea reacțiilor fizice și mentale vis-a-vis de inevitabilul lucru pe care îl va aduce problemele și angoasele de zi cu zi: stresul. De fapt, orice sport ajută la eliminarea stresului, la o mai bună rezistență mentală și la atingerea unei stări de calm și de liniște.

        2. Curățarea intestinală – primul pas către sănătate

        Curațarea intestinală reprezintă cea mai eficientă metodă de detoxifiere a organismului. Prin curățare intestinală sunt eliminate toxinele, se reface microbiota intestinală, se purifică sîngele și limfa.

        Pot fi ameliorate sau chiar vindecate prin purificare și detoxifiere intestinală

·                probleme digestive: tranzit intestinal lent, constipație, balonări și gaze (meteorism), colon iritabil, reflux gastro-esofagian, hemoroizi, paraziți intestinali, polipi intestinali, afecțiuni biliare.

·                alte afecțiuni: boli ale pielii (acnee, furuncule, eczeme diverse), migrene, alergii diverse, artrită, oboseală cronică.

        În urma a zeci de ani de terapii de vindecare a organismului prin curățarea intestinului, s-a ajuns la concluzia că până la 80% din imunitatea organismului se datorează colonului! Explicația este relativ simplă, de vreme ce 70-80% din ganglionii sistemului limfatic se găsesc lângă intestin și în directă corelație cu acesta. Curățând și revitalizând intestinul, acesta va polua mai puțin ficatul, care va fi mai puțin obosit și va avea resurse să lupte cu alte probleme, iar sistemul limfatic se va decongestiona, activându-și funcțiile imune la capacitate maximă.
        Pentru detoxifiere urmariti să reduceți cât mai mult cantitatea de toxine pe care le introduceți în organism în timpul curei de detoxifiere, Evitați alimentele rafinate, care conțin aditivi alimentari sau E-uri: conservanți, coloranți, amelioratori, aromatizanți, Eliminați grasimile, alimentele prajite, conservate sau afumate, Reduceți consumul de carne sau chiar eliminați-l, renunțați definitiv la mezeluri, Eliminați produsele din faina alba. Puteți consuma cereale integrale, paine neagra, pâine de secară, paste integrale, Consumați lactate proaspete: iaurt, sana, chefir (acestea desigur in afara postului crestin), Evitați consumul de zahăr, cafea, alcool, băuturi carbogazoase, Înlocuiți zaharul cu miere, Înlocuiți dulciurile cu fructe, Înlocuiți cafeaua cu ceai verde.

-------------------------

       

        10 metode naturale de a vă curăța organismul de toxine zilnic

        După un program de detoxifiere, va puteți curăța corpul zilnic, urmând câteva sfaturi practice precum:

Consumați multe fibre, inclusiv orez brun, fructe
și legume proaspete, provenite din agricultura ecologică

Sfecla, ridichile, anghinarea, varza, broccoli, spirulina,
clorella și algele sunt alimente excelente pentru detoxifiere.

Curatați și protejați ficatul, luând ierburi precum
rădacina de papadie, brusture și consumând ceai verde.

Luați vitamina C, care ajută organismul să producă
GLUTATION, un compus hepatic, antioxidant, care îndepărtează toxinele.

Beți cel puțin 2 litri de apă/zi.
Luați o sticla de apă cu dvs. oriunde mergeți!

Respirați adanc pentru a permite oxigenului
să circule mai complet prin sistemul Dvs.

Transformați stresul, accentuând emoțiile pozitive.

Practicați hidroterapia, făcând un duș foarte fierbinte
timp de 5 minute, permițând apei să vă curgă pe spate.
Urmați cu apă rece timp de 30 de secunde.
Repetați de 3 ori, apoi stați în pat timp de 30 de minute și relaxați-vă.

Transpirați într-o saună, astfel încât corpul
dvs. poate elimina deșeurile prin transpirație.

Exfoliați-vă pielea sau încercați băile pentru picioare
pentru a elimina toxinele prin porii Dvs.
Perii speciale sunt disponibile la magazinele de produse naturale.

        Care este cea mai importantă modalitate de detoxifiere?

        Exercițiu Yoga sau săriturile sunt bune, o oră în fiecare zi."

        Încercați, de asemenea, Qigong, un sistem de exerciții bazate pe arte marțiale, care includ exerciții speciale pentru detoxifiere sau curățare, precum și multe alte exerciții cu beneficii specifice pentru sănătate.

        Un sfat important: Consultați medicul înainte de a utiliza orice tratament de sănătate, inclusiv suplimente pe bază de plante și remedii naturale și spuneți-i medicului Dvs dacă aveți o afecțiune medicală gravă sau luați orice medicament.  

 

        Sursa

 

https://www.paradisulverde.com/blog/detoxifierea-un-procedeu-necesar-pentru-sanatatea-noastra/amp/

------------------

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic