duminică, 28 noiembrie 2021

Metabolismul incetineste imbatranirea

De ce metabolismul încetinește pe măsură ce îmbătrânești

        Pe măsură ce îmbătrânim, metabolismul încetinește, iar rata de descompunere a alimentelor scade cu 10% în fiecare deceniu după vârsta de 20 de ani.

        Metabolismul este cantitatea de energie (calorii) pe care corpul o folosește pentru a se menține.

        Numărul de calorii pe care le arde corpul când este în repaus este determinat de rata metabolică bazală (BMR), precum și de cât de multe exerciți și de raportul tău dintre mușchi și grăsimi.
        Până la 50 de ani, există o scădere de 30%.
        De ce este atât de ușor să te îngrași
        Un metabolism încetinit poate duce la creșterea în greutate în fiecare an, chiar dacă nu mâncați mult mai mult decât de obicei.
        De exemplu, dacă mănânci un bol de înghețată în fiecare seară - aproximativ 500 de calorii - vei fi consumat 3.500 de calorii în plus în acea săptămână, ceea ce înseamnă un kilogram de grăsime.

        Înmulțiți acest lucru cu 52 de săptămâni pe an și puteți observa o creștere semnificativă în greutate prin consumul unui singur tratament suplimentar pe noapte.
        Este foarte simplu să câștigi în greutate, dar este foarte greu să-l dai jos.
        Menținerea masei musculare este cheia pentru prevenirea creșterii în greutate, dar poate fi o provocare, deoarece după vârsta de 45 de ani, persoana medie pierde aproximativ 1 la sută din masa musculară în fiecare an.

        Menținerea unei greutăți sănătoase necesită efort, așa că fii atent la ceea ce mănânci în fiecare zi și crește-ți activitatea fizică
        Greutatea corporală ideală
        De unde știi dacă ești la greutatea ideală? Personalul medical, de obicei, îți determină scorul indicelui de masă corporală.

-------------------------

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic