marți, 26 octombrie 2021

Ce afectiuni provoaca consumul de sare in exces


Ce afectiuni provoaca consumul de sare in exces

        Corpul se bazează pe sodiu pentru a contracta musculatura, pentru transmiterea impulsurilor nervoase și pentru a ține sub control fluidele corporale. Cu toate acestea, nu trebuie să consumi sarea în exces, pentru că îți poți face mai mult rău decât bine. Depășirea dozei zilnice recomandată de sodiu poate crește riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Studiile de specialitate au scos la iveală că aportul ridicat de sare este asociat cu un risc semnificativ crescut de accident vascular cerebral și de boli cardiovasculare.

        Potrivit Jurnalului de Nutriție, Sănătate și Îmbătrânire, o dietă bogată în sodiu este strâns legată de hipertensiune și boli cardiovasculare. Studiile sugereaza că sarea în exces poate afecta funcțiile cognitive la persoanele în vârstă.

        În plus, reții apa în țesuturi, în special la nivelul picioarelor, brațelor și feței dacă obișnuiești să consumi sarea în exces.    Edemele pot fi cauzate de cantități mari de sodiu în corp. Acestea pot fi remediate prin regim alimentar sau prin tratament medical, în funcție de cât de gravă este problema.

        Cand consumi sarea în exces pentru o perioadă mai lungă de timp, poți deveni dependenta de alimente sărate sau tip fast-food.

        În plus, îți pierzi simțul gustului și nu mai poți controla cantitatea de sare ingerată.

        Consumul excesiv de alimente procesate, cu cantitate mare de sare în conținut, este dăunător stomacului. Limitează consumul de produse, precum bacon, cârnați și alte alimente cu sare și grăsimi ascunse și poți preveni riscul de apariție a cancerului de stomac, barbații sunt mai vulnerabili decât femeile.

Prin rinichi sunt eliminate reziduurile. De asemenea, rinichii țin sub control producerea de globule roșii în corp. Un aport crescut de sare în organism înseamnă pentru rinichi o activitate extrem de solicitantă.

        În publicația Blood Pressure UK scrie că acest lucru reduce considerabil abilitatea rinichilor de a filtra și de a elimina toxinele de corp. Mâncarea cu multă sare contribuie la instalarea balonării. Dacă după masă te simți obosit și parcă lipsit de energie, să știi că sarea în exces este de vină.

        Citește eticheta produselor alimentare, în special a celor procesate și care contin ingrediente, precum aditivi alimentari, coloranți și adaosuri de sare și zahăr.

        Pe cât posibil, ferește-te de ele și scoate-le din meniu, pentru că dăunează sănătății.

--------------------------

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic