marți, 26 octombrie 2021

Care sunt alimentele care vindecă și protejează ficatul?

Care sunt alimentele care vindecă și protejează ficatul?

        Ficatul participă la digerarea alimentelor, producerea glucozei și detoxifierea organismului, de asemenea, stochează substanțe nutritive și produce bila, care este necesară pentru a digera și a absorbi în mod corespunzător substanțele nutritive din alimente.

        Ficatul ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor, să elimine bacteriile din sânge.

        Când ficatul devine suprasolicitat, din cauza stresului sau a expunerii excesive la toxine, organismul este afectat şi, astfel, pot apărea probleme grave de sănătate.

        Ficatul are multe roluri esențiale în organism și pe măsură ce îmbătrânim este important să asigurăm sănătatea și vitalitatea acestuia.

        Beneficiile pe care le oferă ficatul

        Îndepărtează toxinele din fluxul sanguin care pătrund în corp prin piele, sistemul respirator și sistemul digestiv.

        Când ficatul este supraîncărcat cu toxine, nu le mai poate elimina eficient. Acestea sunt depozitate în grăsimi și pot contribui la boli cronice, cum ar fi cancerul.

        Reglează producția endocrină a hormonilor de care avem nevoie pentru fertilitate, metabolism sănătos și multe alte funcții normale.

        Când ne gândim la probleme hepatice, ne gândim la hepatită sau insuficiență hepatică, care poate fi cauzată de alcoolism, consum de droguri sau, în unele cazuri, de o trăsătură moștenită genetic.

        Problemele hepatice pot fi cauzate și de stres și de alimentația necorespunzătoare.

        Simptomele problemelor hepatice includ greață, oboseală constantă, pierderea poftei de mâncare, piele sau ochi gălbui și urină închisă la culoare.

        Alimente de consumat pentru un ficat sănătos

        Avocado. Cremos, satisfăcător și dulce, avocado este o sursă bună de grăsimi mononesaturate sănătoase. De asemenea, conțin compuși care curăță ficatul. Un studiu a constatat că consumul de avocado de 2 ori pe săptămână timp de 30 de zile poate repara un ficat cu probleme. Adăugați avocado la salate, sandvișuri și piureuri.

        Usturoi. Usturoiul ar putea să detoxifice ficatul. Acesta conține compuși detoxifianți de sulf și seleniu. Pentru un plus de aromă se poate adăuga usturoi proaspăt la aproape orice fel de mâncare gătită.

        Legume verzi și verdețuri. Spanacul și varza curăță ficatul de metale grele și pesticide. Legumele verzi ușor aburite sau sotate și stropite cu un pic de ulei de măsline fac minuni pentru ficat. O altă opțiune sunt ceaiurile de ierburi verzi nutritive. Multe magazine de produse naturiste oferă ceaiuri pentru ficat care conțin o combinație de următoarele plante: frunze uscate de păpădie, frunze de urzică, frunze de lucernă sau paie de ovăz.

        Alge. Algele marine și spirulina sunt bogate în substanțe nutritive și tonifiante excelente pentru ficat. Adăugați alge marine sub formă de pulbere sau spirulină la smoothie-uri sau supe.

        Sfecla. Studiile au arătat că sfecla are efecte puternice de protecție a ficatului. Sfecla are un conținut ridicat de antioxidanți, fibre și minerale. Se poate consuma crudă, în salate, în piureuri sau în sucuri.

        Grapefruit. Consumul de grapefruit poate ajuta la pierderea în greutate pe măsură ce curăță și ficatul. Acest citric conține enzime detoxifiante și un compus vegetal, care susține ficatul să ardă grăsimi. Grapefruitul se poate consuma ca gustare sau sucul de grapefruit proaspăt cu ulei și oțet poate fi folosit la salate.

        Turmeric. Acest condiment este o armă puternică în arsenalul de curățare a ficatului. Conține compuși care curăță ficatul, elimină toxinele și măresc producția de bilă. Se poate adăuga în supe.

        Broccoli. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru ficat este creșterea propriilor enzime detoxifiante, iar sulforafanul este cel mai puternic inductor natural al enzimelor cunoscut. Se poate obține de la broccoli.

        Nuci. Nucile sunt o sursă bună de aminoacizi esențiali, grăsimi bune și compuși de curățare a ficatului.

        Alimente de evitat pentru un ficat sănătos

        Ficatul lucrează pentru a procesa toxinele din alimentele procesate bogate în grăsimi și zahăr. Aceste alimente cresc nivelul zahărului din sânge, ceea ce, la rândul său, provoacă mai mult stres pentru ficat. În timp, aceste alimente pot contribui la diabetul de tip 2, la hipertensiune și chiar la anumite tipuri de cancer.

        Evitați alimente precum băuturi răcoritoare, băuturi energizante, mâncăruri prăjite, gogoși, fast-food, dulciuri sau produse făcute cu făină albă.

        Este mult mai ușor de menținut un ficat sănătos decât de reparat un ficat deteriorat.

-------------------------

 

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic