miercuri, 16 decembrie 2009

Plante pentru Bai Balneologice

Plante pentru Bai Balneologice
PREZENTARE:
Sub forma de pulbere de plante sau plante maruntite
ACTIUNE:
Plantele pentru bai, prin substantele active continute, au o actiune directa la nivelul tegumentelor sau mucoaselor, cu efecte antiseptice, antiinflamatoare, cicatrizante,
sedative,etc.
In timpul tratamentului cu Plante balneologice, reteaua capilara a pielii reuseste sa inmagazineze 1/3 din sangele circulant, prin scoaterea lui dintr-o serie de mari depozite ca ficatul, splina, plamanii, etc., implicit decongestionarea lor si introducerea lui apoi in circuitul sanguin normal.
Influenteaza dinamica circulatiei venoase(provoaca o vasodilatatie periferica, cu scaderea consecutiva a tensiunii arteriale si cu o tahicardie moderata)
Elimina in cantitati mari produsii metabolici de dezasimilare
Acentueaza metabolismul grasimilor, ca si pe cel al glucidelor si dezasimilarea protidelor, cu eliminarea consecutiva crescuta de uree si acid uric
Scade hidremia, respectiv a continutului apos al organismului
Inhiba sistemul nervos( senzatia de somn si calmare)
Substantele active transportate de curentul sanguin ajung in intregul organism, avand actiune si in anumite boli interne.
INDICATII:
*Stari de boala insotite de surmenaj,
*Astenie,
*Tulburari nervoase,
*Tulburari circulatorii,
*Tulburari metabolice,
*Anemii,
*Stari de nervozitate
*Insomnii, stari de neliniste, anxietate,
*Adjuvant in boli metabolice, in boli interne, in guta, reumatisme sau tulburari glandulare
ADMINISTRARE:
In exclusivitate pentru uz extern
CONTRAINDICATII:
Nu sunt; plantele folosite nu sunt toxice.
ALTE INDICATII:
Se recomanda ca procedurile fitobalneologice sa fie asociate cu tratament intern cu unul din produsele DENIPLANT , IMUNIPLANT, FRUCTIMET dupa caz, sau cu medicatia stabilita de medicul curant.
MODUL DE PREPARARE A BAILOR BALNEOLOGICE
Intr-o cantitate de 3-4 l de apa se pun plantele dintr-o cutie.Eventual plantele se pot introduce intr-un saculet de tifon dublu. Se pune la fiert si dupa ce a dat in clocot (a inceput sa fierba) se fierbe inca 5 minute. Se pune apoi in cada de baie cu apa, la o temperatura de 35-40grade in asa fel incit sa va acopere tot corpul.
Durata baii este de 15-30 minute.
Dupa efectuarea procedurii, trupul nu va fi uscat prin stergere cu prosopul. Veti imbraca halatul de baie pe trupul ud si va veti culca in pat, acoperit astfel ca sa nu ajunga aerul la trup, pentru cel putin o ora. Dupa ce ati transpirat se schimba lenjeria si va veti culca pina dimineata.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic