marți, 9 martie 2010

Vitamina D, cheia unei vieti indelungate

Noile cercetari indica lipsa vitaminei D din corp drept una dintre cauzele bolilor de inima, subliniind astfel importanta soarelui in sintetizarea acestei vitamine.

Pacientii care au un nivel scazut de vitamina D in sange sunt de doua ori mai predispusi sa moara din cauza unei boli de inima, in urmatorii opt ani, daca nu iau masuri de prevedere, avertizeaza medicii.
Acestia au descoperit ca exista o legatura directa intre nivelul scazut de vitamina D si decesele cauzate de boli de inima. Cu toate astea, ei nu sfatuiesc oamenii sa ia suplimente de vitamina D in exces sau sa se expuna la soare mai mult decat este necesar.

Supradozele de vitamina D sunt foarte periculoase, iar expunerea indelungata la soare este prima dintre cauzele cancerului de piele.
Carenta de vitamina D, alaturi de lipsa activitatii sportive si regimului de viata nesanatos, sunt doar cativa dintre factorii care afecteaza sanatatea populatiilor din tarile dezvoltate.
Studiul a fost efectuat pe 3 258 femei si barbati din Germania, si, ca urmare a acestuia, cercetatorii spera sa afle mai multe despre rolul acestei vitamine in prevenirea bolilor de inima, si prin urmare, a prelungirii duratei de viata.

Sursa: Discovery

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic