duminică, 26 septembrie 2021

Microbiomul influenteaza somnul

Microbiomul intestinal joacă

un rol important în reglarea somnului



      
Apneea obstructivă în somn (OSA) este o afecțiune cronică a somnului care afectează mai mult de un miliard de persoane din întreaga lume.

        Dovezile sugerează că apneea obstructiva in somn (OSA) poate modifica microbiomul intestinal (GM) și poate promova comorbiditățile asociate apneei obstructive in somn (OSA), inclusiv diabetul, hipertensiunea și problemele cognitive.          Cercetătorii stiintifici, au descoperit modul în care tulburările de somn legate de apneea obstructiva in somn (OSA) afectează microbiomul intestinal la șoareci și modul în care transplantul acestor bacterii intestinale în alți șoareci poate provoca modificări ale modelului de somn la șoarecii beneficiari.

        David Gozal, președinte pentru sănătatea copilului la Universitatea de medicina Missouri School a declarat că studiul arată că microbiomul intestinal joacă un rol major în reglarea somnului.  Acest lucru în cele din urmă s-ar putea traduce în tratamente care vizează microbiomul intestinal la om cu apneea obstructiva in somn (OSA).

        Prin modularea microbiomului intestinal sau a produselor secundare ale microbiotei intestinale, am fi în situația de a preveni sau cel puțin diminua unele dintre consecințele apneei de somn. 

        De exemplu, dacă combinăm presiunea pozitivă continuă a căilor respiratorii (CPAP) cu probiotice personalizate care modifică microbiomul intestinal al pacientului, am putea să eliminăm o parte din oboseală și oboseală și să reducem probabilitatea apariției comorbidităților asociate cu apneea obstructiva in somn (OSA), care afectează cunoașterea,  memorie, boli cardiovasculare sau disfuncții metabolice. Dacă putem face oricare dintre aceste lucruri, atunci aceasta este o mișcare majoră în modul în care tratăm apneea obstructiva in somn (OSA).

        Studiul a expus șoarecii masculi fie la aerul camerei, fie la hipoxia intermitentă - o afecțiune în care organismul nu primește suficient oxigen - concepută pentru a imita apneea obstructiva in somn (OSA).  După 6 săptămâni, cercetătorii au colectat material fecal de la toate rozătoarele. 

        Un al treilea grup de șoareci a fost împărțit și i s-a administrat fie un transplant fecal de la șoareci respirând aerul camerei, fie cei expuși la hipoxie intermitentă.  Șoarecii transplantați au suferit înregistrări de somn timp de trei zile consecutive. 

        Cercetătorii au descoperit că șoarecii care au primit transplanturi din grupul de hipoxie intermitentă dormeau mai mult și dormeau mai des în perioada normală de veghe, sugerând o somnolență crescută.

        Acesta este primul studiu care a evaluat somnul la soareci naivi supusi unui transplant de microbiomi fecali de la soareci expusi la hipoxie intermitenta, a spus Gozal.  Analiza microbiomului fecal a aratat diferentele de profil intre soarecii transplantati de la soareci donatori de hipoxie intermitenti fata de cei expusi la aerul din camera, indicand faptul ca transplantul a modificat microbiomul intestinal (GM) de la șoarecii primitori.

        Dovezile emergente sugerează că microbiomul intestinal (GM) poate influența sănătatea și calitatea somnului prin axa microbiom creier-intestin (BGMA). 


        Următorul pas, este studierea mecanismului implicat în relația dintre creier și intestin pentru a determina modul în care modificările din microbiomul intestinal pot afecta structura somnului și, la rândul său, modul în care apneea obstructiva in somn (OSA) poate contribui la comorbidități.

        Cercetările descoperă legătura între: somn slab, hipertensiune arterială si microbiom intestinal.

Apneea de somn ar putea favoriza creșterea tumorii la vârste mici.

Hipertensiunea arterială indusă de apneea de somn poate fii strans legată de microbiomul intestinal.

Modificările microbiomului intestinal pot încetini creșterea cancerului la fumători,  Cum o noapte proastă de somn ar putea agrava dezvoltarea cancerului


Apneea de somn poate face cancerul pulmonar mai mortal.

Copiilor cu risc de diabet li se poate restabili microbiota.


Nicio imunoglobulină A nu duce la inflamație intestinală la șoareci.

Infecțiile recurente cu salmonella pot duce la colită,

Ciupercile care trăiesc în intestin influențează sănătatea și bolile.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic