duminică, 26 septembrie 2021

Bolile produse de tulburarile de somn

La ce boli pot duce tulburările de somn

        Persoanele care au un somn agitat în timpul nopții, au risc de 2 ori mai mare de a suferi de un infarct, concluzionează oamenii de știință japonezi într-un studiu recent.

        Studiul citat de The Telegraph, la care au participat aproximativ 13.000 de persoane, a descoperit că trezirea frecventă în timpul nopții crește riscul de infarct și angină pectorală cu până la 100%.

        Cei care au nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a adormi, dar și cei care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte, sunt expuși unui risc crescut.

        Oamenii de știință de la Universitatea Hiroshima din Japonia sunt de părere că întreruperea frecventă a somnului poate duce la o hiperactivitate a sistemului nervos, care accelează ritmul cardiac și tensiunea arterială, forțând astfel mai mult inima.

        Un somn neodihnitor poate fi și un simptom al unei sănătăți precare, ceea ce însemană că persoanele cu probleme cardiace nu se pot odihni suficient.

        Persoanele care au nevoie de peste 30 de minute pentru a adormi ar putea suferi un atac de cord în 50%, iar cei care se odihnesc mai puțin de 6 ore pe noapte ar putea suferi un infarct în 30% de cazuri

        Este un mit acela care spune că pe măsură ce îmbătrânești ai nevoie de mai puțin somn, deși este posibil să dormi mai puțin datorită altor motive.

        Capacitatea de a readormi poate fi afectată pe măsură ce îmbătrânim, în special în ultima 1/3 a nopții.

        Persoanele mai în vârstă petrec mai puțin timp în faza profundă și cea mai odihnitoare a somnului, în special datorită schimbărilor ce se petrec la nivelul creierului.

        Alți factori perturbatori ai somnului sunt mărirea necanceroasă a prostatei (hipertrofia benignă de prostată), ceea ce te poate face să urinezi mai des.

        Respirația nocturnă dificilă sau apneea obstructivă în somn, este mai întâlnită la bărbați, iar, atât bărbaților, cât și femeilor, nu le sunt străine durerile și neplăcerile cauzate de boli mai obișnuite, precum artroza și durerea de spate. Trezirile fragmentează somnul și cauzează oboseală, amețeală în timpul zilei, uitare, anxietate și chiar depresie.

-----------

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic