duminică, 26 septembrie 2021

Cum dormi mai bine la menopauza

Sfaturi pentru a dormi mai bine la menopauză

        Dacă aveți probleme cu somnul legate de menopauză, consultați-vă medicul.

        Ei vă cunosc istoricul medical personal și vă pot recomanda opțiuni de tratament adecvate, inclusiv medicamente și modificări ale stilului de viață care vă pot îmbunătăți somnul.

  Următoarele sfaturi de somn vă pot ajuta, de asemenea:

·        Mențineți o greutate și o dietă sănătoasă. Greutățile corporale mai mari sunt asociate cu tulburări de somn, iar femeile tind să se îngrașe după menopauză. Evitați mesele mari și alimentele picante sau acide înainte de culcare, deoarece acestea pot declanșa bufeuri.

·        Evitați nicotina, cofeina și alcoolul, mai ales după-amiaza târziu și seara devreme. Aceste substanțe pot perturba somnul și vă pot reduce calitatea somnului.

·        Reduceți cât mai mult stresul. Gândurile anxioase și stresante vă pot ține treaz noaptea, ceea ce face mai greu să adormiți. Masajul regulat, exercițiile fizice și yoga vă pot ajuta să reduceți nivelul de stres. Dacă vă simțiți deprimat sau anxios, discutați cu un profesionist din domeniul sănătății comportamentale.

·        Faceți o baie, ascultați muzică sau citiți înainte de culcare. Încercați câteva tehnici de relaxare, cum ar fi meditația sau respirația profundă.

·        Îmbrăcați-vă în pijamale ușoare pentru a vă răcori noaptea. La fel, schimbați-vă așternutul din fibre naturale, cum ar fi bumbacul.

·        Păstrați temperatura camerei confortabil la rece. Coborâți termostatul dormitorului la aproximativ 200Celsius. Păstrați aerul condiționat pornit noaptea sau puneți un ventilator lângă pat pentru a răcori și mai mult aerul și a crește circulația.

·        Urmați un program regulat de somn, mergeți la culcare și treziți-vă în același timp în fiecare zi. Evitați puiul de somn în timpul zilei, mai ales mai mult de 20 de minute, deoarece acest lucru vă poate interfera cu capacitatea de a dormi noaptea.

        Concluzie

        Cu aceste modificări simple ale stilului de viață puteți prelua controlul somnului.

O dietă echilibrată, cu magneziu și calciu naturale pot schimba foarte mult atunci când vine vorba de a dormi mai bine noaptea. Pe măsură ce dormim mai bine, avem mai multă energie pentru a efectua exercițiile fizice, meditația și yoga. Este un ciclu pozitiv.

Se recomandă să evităm să mâncăm și să bem cu 4 ore înainte de somn. Dacă într-adevăr aveți nevoie de ceva pentru a vă potoli setea, luați în considerare să beți un ceai liniștitor de lavandă sau mușețel cu câteva ore înainte de a vă culca în pat.

E bine să dormiți într-o cameră foarte întunecată. Dacă sunteți îngrijorat de nevoia de a merge la baie la miezul nopții, luați în considerare utilizarea unei lumini de noapte care se activează când vă ridicați din pat.

        Problemele legate de somn sunt o experiență obișnuită a menopauzei, dar există multe opțiuni pentru ameliorarea acestora. Dacă problemele de somn persistă, căutați un terapeut instruit care are experiență cu femeile aflate la menopauză.

------------------

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic