luni, 14 iunie 2021

Menstruatia si vegetarianismul

Dietă fără proteine diminuează menstruația
        Dr. Herbert Shelton recomandă o dietă vegetariană pentru ameliorarea efectelor perturbatoare ale menstruaţiei şi chiar pentru stoparea ei: "În practica mea medicală am avut numeroase cazuri în care menstruaţia a încetat după îmbunătăţirea marcantă a sănătăţii survenite mai ales în urma modificării regimului alimentar, prin trecerea la o dietă vegetariană".

        În aceste cazuri, nu s-a produs şi oprirea procesului de ovulaţie, după cum au dovedit-o sarcinile ulterioare"- mărturiseşte dr. Herbert Shelton.

        Teoriile lui Mary Jacobi, Ehret, Haig şi alţi ginecologi cunoscuţi confirmă faptul că menstruaţia reprezintă deseori eliminarea unui exces metabolic şi că o dietă vegetariană cu conţinut redus de proteine conduce la o reducere gradată în cantitate şi frecvenţă a menstruaţiei, până la dispariţie. 

     Dr. Kisch, în lucrarea sa "Viaţa sexuală a femeii" scrie: "Cantitatea de sânge pierdut şi durata menstruației sunt mai mici în cazul femeilor sănătoase şi puternice care au o viaţă regulată şi sunt active din punct de vedere fizic, mai ales cele care trăiesc la ţară sau cele care sunt sărace şi caste, decât în cazul femeilor delicate şi slabe, care duc o viaţă sedentară, a căror alimentaţie este abundentă şi excitantă şi care sunt obişnuite cu o existenţă ultra-luxuriantă şi moleşitoare".

    O demonstraţie remarcabilă a acestei afirmaţii o constituie încetarea excepţională a menstruaţiei la femeile din Europa Centrală în timpul primului război mondial din cauza modului de viaţă mai simplu şi mai natural. La rândul său, Gaspard afirmă şi el că în timpul marii foamete care a avut loc în 1817 în Franţa, multe femei s-au confruntat cu încetarea menstruaţiei. Asta nu înseamnă că trebuie să ne înfometăm, ci să micșorăm cantitatea de proteine în perioada premenstruală și cea menstruală și să adoptăm pe cât posibil o dietă preponderent vegetariană.

     Anumite cunoştinţe privind relaţia dintre alimentaţie şi menstruaţie par să fie universal cunoscute printre rasele primitive ale umanităţii, motiv pentru care popoarele care trăiesc în condiţii naturale prevăd un regim alimentar strict în timpul perioadei menstruale, interzicând acele alimente care se crede că ar mări scurgerea.

Printre acestea se află în primul rând produsele animale şi mai ales carnea.

        Din acest motiv în multe triburi femeilor le este interzis să mănânce carne sau orice lucru care sângerează, fiind presupus că aceste alimente ar conduce la o creştere a scurgerii.

       Femeile Kaffir nu au voie nici să bea lapte în timpul menstruaţiei, iar femeile indiene din Orinoco (sudul Americii) sunt obligate să postească în timpul fiecărei perioade de menstruaţie.

        Un alt experiment semnificativ care arată de asemenea legătura dintre ciclul menstrual la femei şi pierderea sămânţei la bărbat a fost făcut de dr. F.Benedict de la Institutul Carnegie din Washington, care a pus 24 de bărbaţi de la colegiu să ţină o cură cu aport redus de proteine timp de patru luni şi a constatat dispariţia poluţiilor nocturne în aproape toate dintre aceste cazuri, în timpul acestei perioade, acestea reapărând după încetarea dietei.

        Luând în considerare legătura între dietă şi menstruaţie, trebuie să subliniem mai multe aspecte.

        Primul este acela că menstruaţia e direct legată de cantitatea de proteine cuprinsă în dietă.

        Deci o dietă cu aport redus de proteine, vegetariană, constituită în principal din fructe crude şi salate şi alte produse vegetariene negătite e foarte recomandată pentru diminuarea scurgerii menstruale; în general, trecerea de la mâncarea grea, gătită, la hrana crudă se va dovedi de un mare folos în această direcţie.

        Dr. Ehret afirmă că dacă sângele este complet purificat de acizi printr-o dietă alcalină cu conţinut redus de proteine, constând din legume şi fructe, menstruaţia apare la intervale din ce în ce mai lungi de timp de 2, 3 şi apoi 4 luni, până la dispariţia sa totală. Și acest fapt se produce ca ceva normal și firesc, menținând starea de sănătate și bine a femeilor respective.

-------

 


 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic