duminică, 30 mai 2010

Rozaceea, tratata cu lumina intens pulsata

Rozaceea, tratata cu lumina intens pulsata

Rozaceea, cunoscuta si sub numele de "cuperoza", este o afectiune inflamatorie a fetei, care apare mai ales in perioada varstei mijlocii si se manifesta prin roseata, apoi mici papule (leziuni ale pielii) si pustule (vezicule cu puroi) ce apar in special in zona centrala a fetei, dar si in zona barbiei si a fruntii.

"Tratamentele includ antibiotice locale sau sistemice, insa afectiunea raspunde cel mai bine la tratamentele cu lumina intens pulsata", adauga dr. Sebastian Pop.

O modificare a pielii foarte serioasa, care nu incomodeaza, dar care poate fi periculoasa, este cea care apare in zone unde exista alunite. "Aceste pete pigmentare, care pana nu demult erau considerate semne de frumusete, pot fi foarte periculoase cand isi schimba culoarea, forma sau structura", avertizeaza medicul dermatolog Sebastian Pop.

Singura metoda de a preveni transformarea acestora in cancere de piele este controlul regulat la un medic dermatolog si analize specifice (dermatoscopie). Circa 3% din populatie e afectata de transpiratia excesiva (hiperhidroza). Medicamentele anticolinergice care au ca efect scaderea transpiratiei sunt o solutie de tratament.

"Atentie insa, pot avea si efecte adverse cum ar fi: gura uscata, vedere ince tosata, senzatie de sete, piele uscata si dificultati la urinare", avertizeaza dermatologul Sebastian Pop.

Alte solutii sunt tratamentele injectabile cu toxina botulinica si operatiile pentru extirparea glandelor sudoripare.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic