sâmbătă, 15 ianuarie 2022

Vitamina care nu trebuie sa lipseasca niciunei femei

Vitamina care nu trebuie sa lipseasca niciunei femei

        Organismul are nevoie de vitamine, minerale și multi alți nutrienți pentru a funcționa corespunzător.

        Însa femeile, au nevoie chiar de mai mulți aliati, mai ales cand vine vorba de sănătate și frumusețe.

        Vitamina K2 trebuie adusa în atenția publicului.

        Vitamina K2 este importantă pentru dinți sănătosi, oase puternice și piele frumoasă și sănătoasă - dar mai ales în prevenirea ridurilor.

        Corpul uman are nevoie de o paletă largă de nutrienți (vitamine, minerale, acizi grași) pentru a funcționa în mod corespunzător și la parametri optimi.

        Atunci când ai o deficiență și îți lipsește din organism un anumit nutrient, în general apar unele probleme de sănătate.

        Iar de multe ori poate să treacă o perioadă lungă de timp pentru a vedea „simptomele" unei anumite deficiente sau carențe - cu alte cuvinte poate fi greu să îți dai seama că îți lipsește un anumit nutrient.

        Ce este interesant in legatura cu vitamina K2 este că până în anul 1997, cercetătorii nu și-au dat seama de rolul important pe care îl joacă aceasta în corpul uman.

        Deși multe persoane au auzit de vitamina K1 (prezentă în legume cu frunze bogate în nutrieți - de exemplu varza kale și spanacul), cele mai multe dintre noi nu au auzit niciodată de vitamina K2.

        Pe scurt, vitamina K2 joacă un rol important în direcționarea calciului în locurile unde ar trebui să se afle și în impiedicarea calciului de a ajunge în organele unde nu are ce căuta.

        Vitamina K2 face acest lucru prin interacțiunea cu alți câtiva nutrienți, mai precis cu vitamina A și vitamina D.

        Vitamina K2 este implicată în numeroase funcții ale corpului uman, dar este deosebit de importantă pentru femei. Pentru prevenția tuturor aspectelor, de la riduri până la cancer, vitamina K2 este nutrientul sau veriga lipsă la capitolul sănătatea femeilor.

        Cele mai multe femei nu au nevoie de un supliment cu calciu, dar vitamina K2 va concentra calciul din alimentație în locurile corecte.

        Iar toata lumea ia vitamina D, dar fără vitamina K2 nu obținem toate beneficiile vitaminei D și chiar riscăm să ni se facă rău din cauza asta.

        Deși cei mai mulți dintre noi asociază calciul cu oase sănătoase, problema este de fapt că calciul (in special calciul din suplimente) joacă un rol foarte nesemnificativ în asigurarea densității oasoase adecvate, iar vitamina K2 joacă un rol extrem de puternic.

        Vitamina K2 face acest lucru prin intermediul relației sale cu alți doi nutrienți-cheie, vitamina A (retinol, nu betacaroten) și vitamina D.

        Trebuie să înțelegem importanța vitaminei K2 pentru a ne asigura că avem o sănătate dentară bună.

        Degradarea și deteriorarea dintilor, sensibilitatea dentară și alte probleme de acest gen pot fi remediate în mod natural, prin simplul fapt că asiguri un aport adecvat de vitamina K2 în dietă. De pildă, există unele triburi indigene în lume care au o sănătate dentara bună, tocmai prin faptul că dieta oamenilor din aceste triburi era bogată în vitamina K2 și conține alți nutrienți solubili (vitamina A și vitamina D).

        Multă vreme, oamenii au crezut ca arterele blocate erau rezultatul grăsimilor saturate, dar se pare ca acest lucru nu este adevărat. Deși există multi factori legați de bolile cardiovasculare, adevăratul vinovat ar putea fi lipsa vitaminei K2 din dietă.

        Aceste blocaje apărute în arterele oamenilor sunt, in cea mai mare parte, calciu. Vitamina K2 ține calciul departe de artere și îl păstrează în oase, acolo unde îi este locul.

        Dacă te gândești la acele regiuni din lume unde oamenii se bucură de un mare consum de vitamina K2, vei descoperi oameni care arată considerabil mai tineri, dată fiind vârsta lor.       De exemplu, in Tokyo, unde exista Natto, un aliment care este cea mai bogată sursa de vitamina K2 și care este consumat cu regularitate.

        Există o legătură vizibilă între consumul de vitamina K2 și semnele timpurii de îmbătrânire (riduri, piele lăsată) și o densitate osoasă scăzută.

        Sursele alimentare dintr-un anumit nutrient sunt întotdeauna cele mai bune, cu toate acestea poate fi o adevarată provocare în cazul vitaminei K2, deoarece alimentele cu cele mai mari concentrații sunt mai degraba obscure și nu sunt consumate de regulă.

---------------------

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic