sâmbătă, 1 ianuarie 2022

Polenoplasmin pentru paralizia cainilor

ROLUL AXEI INTESTIN-CREIER  ÎN BOLI NEUROMUSCULARE 
 LA CÂINI PARALIZATI

 1Maior Gheorghe Giurgiu, 2Prof.  dr.  Manole Cojocaru

 1 Deniplant-Aide Sante Medical Center, Biomedicina,

 București, România, deniplant@gmail.com

 2 Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Medicină,

 București, România, cojocaru.manole@gmail.com

 ------------------------------------

 Conceptul de axe microbiotă-intestin-creier este relativ nou.

 Axa intestin-creier-microbiom este o rețea complexă de căi care comunică în toate direcțiile.

 În plus, s-a demonstrat că microbiota intestinală modulează homeostazia sistemului nervos central (SNC) în contextul căilor imune, circulatorii și neuronale.

 Cauza principală a tulburărilor neuromusculare la câini poate varia foarte mult, precum și severitatea.  Simptomele paraliziei la câini pot varia de la semne evidente la indicii mai subtile, în funcție de locația traumei.

 ----------------------------------------

 3          Axa intestin-creier este folosită pentru a defini relația dintre microbiotă și interacțiunea acestora cu creierul, ducând la modificări ale stării SNC.

 Deoarece microbiota influențează SNC prin diferite căi imunologice (cum ar fi inflamazomul, IFN-I și NF-kB), este rezonabil să se ia în considerare contribuția sa în progresia diferitelor tulburări neurologice.

 --------------------------------------------

 4          În această prezentare, discutăm interacțiunea biologică dintre axa intestin-creier, în continuare, evidențiem noi perspective în modificarea compoziției microbiotei intestinale, implicarea microbiotei în patologia neuroinflamației și potențialele abordări terapeutice pentru tratamentul acestei boli.

 ---------------------------------------

 5          Deoarece microbiota intestinală reglează atât semnalizarea imună înnăscută, cât și anumite procese fiziologice din SNC, s-a speculat și controlul patogenezei în diferite tulburări, cum ar fi paralizia câinilor.

 Paralizia la câini este cauzată atunci când comunicarea dintre măduva spinării și creier a fost întreruptă.

 Dacă câinele tău a fost lovit de o mașină sau a suferit recent un alt eveniment traumatic, cauza paraliziei câinelui tău este evidentă.

 Paralizia cauzată de accidente sau traume are ca rezultat de obicei daune permanente.  Trauma poate fi cauzată de un accident sau de șoc.  În cazurile în care nu există leziuni ale zonei motorii, paralizia va fi în general temporară.

 -----------------------

 6          Deși nu înțelegem încă pe deplin semnificația funcțională a relației simbiotice dintre gazdă și microb.

 Gradul în care microbiota intestinală afectează această neurobiologie nu este bine definit, dar există dovezi abundente că dopamina și serotonina generate de microbiota intestinală joacă un rol regulator semnificativ.

 Din fericire, există o serie de opțiuni de tratament care abordează disfuncția axei intestin-creier (și microbiom).

 Unele opțiuni cheie includ terapii psihologice, terapie dietetică, probiotice, prebiotice și transplantul de microbiotă fecală.

 -------------------------------

 7          În urmă cu 40 de ani, Gheorghe Giurgiu fiind pacient cu psoriazis, pentru a se vindeca, a descoperit o combinație de plante medicinale care s-a dovedit a fi singura modalitate de a acționa asupra cauzelor interne care declanșează și întrețin această boală.

 Unele dintre plantele folosite le cresc personal, altele sunt de floră spontană.

 Urmărind modul în care albinele vizitează florile plantelor, Gheorghe Giurgiu s-a gândit să folosească pe lângă miere și polen, propolis și alte produse apicole (batoane de scorțișoară, păstăi).

 ---------------------------------

 8          Gheorghe Giurgiu a creat produsul Polenoplasmin sub licența proprietarului mărcii DENIPLANT Gheorghe Giurgiu.

 Polenoplasmina acționează ca un modulator al microbiomului intestinal la animale.

 După ce și-a vindecat câinele care era paralizat cu picioarele din spate, a urmărit peste 50 de cazuri de câini paralizați, iar rata de vindecare a fost de peste 80%.

 Rezultate negative au fost înregistrate la câinii paralizați pentru o perioadă lungă de timp (4-6) luni.

 Aceste studii indică faptul că microbiota intestinală modulează răspunsul inflamator.

 ----------------------------------------

 9          Un caz interesant al unui cățeluș din Cipru, care a fost lovit de o mașină, i s-a rupt coloana vertebrală și a rămas paralizat cu picioarele din spate.

 https://www.deniplant.ro/polenoplasmin_catel.htm

 ---------------------------------------

 10        Timp de 4 luni cățelul a fost tratat cu Polenoplasmină, în

 pe lângă tratamentele de recuperare fizică și câinele a fost

 capabil să meargă din nou.  Cățelușul lui trăiește și se plimbă singur și astăzi

 dupa cum se vede in urmatorul videoclip:

 https://youtu.be/OcQ2NXgZnXs

 dupa 6 ani catelul este sanatos si poate alerga in voie.

 https://youtu.be/lwzywDfKsnI

 -----------------------------------------

 11        Concluzie

 Paralizia la câini trebuie tratată multidisciplinar și personalizat, microbiomul fiecărui câine fiind o entitate unică care răspunde în special la tratament alopat și natural.

 Alimentele funcționale (nutraceutice) cu dublu rol de nutriție și sănătate, pot modula în mod natural activitatea microbiomului canin, restabili eubioza, procesele de recuperare a celulelor nervoase și vindecarea paraliziei.

 Deoarece avem primele observații care demonstrează relația dintre modularea microbiomului intestinal, cercetările viitoare se vor concentra pe modularea microbiomului intestinal uman cu ajutorul restricțiilor alimentare.

 ------------------------------------------

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic