sâmbătă, 15 ianuarie 2022

Menopauza: care sunt cele mai bune alimente pentru a vă reduce simptomele?

Menopauza: care sunt cele mai bune alimente

pentru a vă reduce simptomele?

       Menopauza are o serie de modificări fizice și hormonale care pot fi dificil de tratat.

       Când o femeie trece prin menopauza, este posibil să experimentați semnale diferite.

       Acest lucru se datorează faptului că hormonul estrogen, joacă un rol fundamental pentru multe părți ale corpului și, atunci când încetează să-l producă, simptome precum bufeuri, frisoane, transpirații nocturne, probleme de somn, schimbări de dispoziție, creștere în greutate, metabolism lent, subțierea părului, piele uscată și pierderea volumului în bust: da, aceștia sunt termeni generali, toate modificările care vin odată cu menopauza.

       Deși este ceva care vine odată cu vârsta, asta nu înseamnă că unele dintre simptome nu sunt tratabile.

       Din fericire, multe dintre acestea pot fi puse în uitare schimbări în rutină și stil de viață în general, aceleași care încep în dietă.

       Acestea sunt unele dintre alimente pe care le poți consuma pentru a evita cele mai frecvente simptome ale menopauzei.

       Evitați cofeina

       Potrivit diverselor investigații și nutriționistului, exces de cofeină poate avea un impact negativ asupra calității vieții femeilor care trec prin menopauză. Motivul? Această substanță tinde să agraveze simptomele (bufeuri, palpitații și o îngreunare a respirației).

       Consumul de niveluri ridicate de cofeină poate crea, de asemenea, o anumită inflamație în organism.

       Prea multă cofeină poate crește bufeurile care vin cu menopauza

       Consumați Omega-3

       Femeile să ingereze anumite produse pentru a obține Omega-3 în timpul menopauzei. În plus, recomandă consumarea acestora pește, ulei de măsline extravirgin, avocado, întrucât sunt și ele o sursă importantă a acestei molecule.

       Avocado întărește sistemul cardiovascular, prevenind atacurile de cord, pe lângă ajută la reducerea prezenței bufeurilor care ajung odată cu menopauza.

       Omega-3, unul dintre cei mai buni aliați pentru a reduce simptomele menopauzei

       Nu uitați de cereale

       Dacă aveți deja de-a face cu menopauza, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să mâncați o dietă săracă în carbohidrați simpli și să le înlocuiți cu alimente mai sănătoase, cum ar fi cerealele integrale, semințe de in sau plante și rădăcini care ajută reglează sistemul hormonal.

       În acest fel, te vei simți mai energic, îți vei îmbunătăți tranzitul intestinal, pe lângă accelerarea metabolismului și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

       Faceți un bulion de pui

       Pe lângă faptul că este reconfortant, bulionul de pui făcut cu oase și organic (da, nu cel pe care îl vând în supermarket), are un nivel ridicat de colagen, ceea ce va ajuta la îmbunătățirea aspectul pielii, părului și unghiilor, (tind să se deterioreze odată cu trecerea deceniilor).        Alimentele cu gelatină sunt, de asemenea, o sursă excelentă a acestei proteine.

       Bulionul organic de pui are un nivel ridicat de colagen

 

 

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic