sâmbătă, 1 ianuarie 2022

Polenoderm pentru vindecarea acneei

AXA INTESTIN-CREIER-PIELE ÎN ACNEE: IMPACTUL POLENODERMULUI

 1Maior Gheorghe Giurgiu, 2Prof.  dr.  Manole Cojocaru

 1 Deniplant-Aide Sante Medical Center, Biomedicina,

 București, România, deniplant@gmail.com

 2 Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Medicină,

 București, România, cojocaru.manole@gmail.com

 -----------------------------------------

 2          Noțiunea că microbiota intestinală, afecțiunile inflamatorii ale pielii precum acneea și simptomele psihologice precum depresia nu este una nouă.

 Emoțiile pot influența modificările microbiotei intestinale, contribuind astfel la inflamația sistemică prin creșterea permeabilității intestinale.

 Acneea este o afecțiune inflamatorie care implică unitatea pilosebacee.

 Comunicarea microbiotă-intestin-creier-endocrină are loc prin molecule mici, cum ar fi serotonina, leptina, grelina și cortizolul, printre altele.

 ------------------------------------

 3          O mare parte din cercetările privind axa intestin-creier-piele indică permeabilitatea intestinală.

 Acest lucru se datorează potențialului său de a contribui la inflamația sistemică prin declanșarea diferitelor răspunsuri imune.

 Aceste răspunsuri imune se pot manifesta apoi în piele în afecțiuni precum acnee, eczeme, psoriazis etc.

 Aproximativ 40% dintre persoanele cu acnee pot avea, de asemenea, hipoclorhidrie, acidul gastric scăzut.

 Acest lucru creează un mediu ideal în intestin pentru ca bacteriile dăunătoare să preia controlul.  Stresul este asociat cu acidul gastric scăzut.

 Probioticele au îmbunătățit inflamația neurogenă a pielii indusă de stres

 --------------------------------------------------  -----

 4          Stările emoționale (de exemplu, depresia și anxietatea) pot modifica microbiota intestinală normală, pot crește permeabilitatea intestinală și pot contribui la inflamația sistemică.

 Este evident că microbii intestinali și probioticele orale ar putea fi legate de piele, și în special de severitatea acneei, prin capacitatea lor de a influența inflamația sistemică, stresul oxidativ, controlul glicemic, conținutul de lipide tisulare.

 Există un microbiom distinct în aproape fiecare nișă a corpului uman.

 Axa intestin-creier-piele se referă la corelațiile dintre microbiota intestinului, emoții/stări emoționale și inflamația atât a pielii, cât și inflamația sistemică.

 --------------------------------------

 5          În această prezentare, discutăm despre modul în care probioticele afectează mai mulți factori în patofiziologia dezvoltării acneei și pot îmbunătăți rezultatele tratamentului.

 Acest studiu se concentrează pe pielea și microbii intestinali din acnee, rolul pe care axa intestin-creier-piele îl joacă în imunobiologia acneei și pe terapiile nou-apărate bazate pe microbiom care pot fi aplicate pentru a trata acnee.

 Terapiile pentru acnee s-au concentrat pe modularea acestui răspuns inflamator, precum și pe direcționarea componentelor acestei cascade.

 --------------------------------------

 6          Ne concentrăm pe vindecarea acneei prin dietă, suplimente și modificări ale stilului de viață.

 Această prezentare va explica legătura dintre sănătatea intestinală și acnee, propunând mai multe modificări ale stilului de viață și ale dietei.

 Scopul acestui studiu a fost de a compara diversitatea microbiotei pielii la pacienții cu acnee înainte și după administrarea Polenoderm.

 ---------------------------------------

 7          Pe măsură ce înțelegerea microbiomului din pielea sănătoasă și a patofiziologiei acneei continuă să se dezvolte, apar noi ținte terapeutice.

 Dieta poate, de asemenea, modula microbiomul.

 Acesta este un exemplu important al modului în care probioticele pot modula sistemul imunitar atât sistemic, cât și local în intestin.

 Probioticele orale pot regla eliberarea de citokine inflamatorii în piele și o reducere specifică a interleukinei-1 alfa (IL-1-α).

 ------------------------------------

 8                 Cu ajutorul remediilor naturiste marca Deniplant, Gheorghe Giurgiu a dezvoltat mai multe produse pentru acnee care acționează ca imunomodulatori ai microbiomului uman.

 Prin urmare, este esențial să înțelegem impactul Polenoderm asupra microbiotei pielii acneice despre care se crede că este perturbată, studiul nostru oferă o perspectivă asupra microbiotei pielii în acnee și modul în care aceasta este modulată de Polenoderm și dietă.

 Înțelegând că axa creier-intestin-piele există, acum este clar că microbii intestinali au efecte semnificative asupra acneei.

 9          Pacient cu acnee tratat cu Polenoderm

 ------------------------------------

 10        Concluzie

 Capacitatea microbiotei intestinale de a influența inflamația sistemică ar putea avea un rol important în acnee.

 Acneea are, de asemenea, legături strânse cu tractul gastrointestinal și mulți susțin că microbiota intestinală ar putea fi implicată în procesul patogen al acneei.

 Am văzut prin cercetări că intestinul, creierul și pielea sunt foarte conectate și starea unuia poate influența starea celorlalți, dar poate arăta diferit la fiecare individ.

 Probioticele pot avea un impact profund asupra reacțiilor imune din cauza influenței puternice a microbiotei asupra sistemului imunitar (aceasta include inflamații ale pielii cum ar fi acneea).

 --------------------------------------------------  ------


Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic