luni, 24 ianuarie 2022

Deniplant a participat cu Polenoplasmin la conferinta de la Bingol Turcia .

Polenoplasmin a fost prezentata la 8th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES AND RURAL DEVELOPMENT -24-25.12.2021 BINGOL  UNIVERSITY TURCIA


Dear Sir/Madam

 

The article you submitted for the ISPEC 8th INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, ANIMAL SCIENCES AND RURAL DEVELOPMENT, which will be held at BINGOL UNIVERSITY on 24-25 December 2021, has been accepted by our referees.

Congratulations.

 

Kind regards,

Assoc. Prof. Dr. Seyithan SEYDOSOGLU

Coordinator

duminică, 16 ianuarie 2022

new drugs to prevent and treat snoring and apnea"



Project proposal for a partnership in developing new drugs to prevent and treat snoring and apnea"

My name is Gheorghe  Giurgiu in Romania are an inventor.
Being sick of psoriasis for seven years, I have tried to find new treatments for this disease, because the allopathic not thank me.
So after two years of testing we have found a combination of herbs that have proven effective in treating internal causes that trigger and maintain disease psoriasis.
After I obtained a patent and then we recorded in Romania in the European Union Deniplant mark.
Carefully noting the positive effects of other natural remedies have created several prototypes for new products that can be used in the treatment and other medical conditions.
We also created the prototype of a product for treating paralysis in dogs.
Continuing research and using all natural remedies in well-defined proportions, we achieved positive results in treating snoring and apnea.
I believe that if would thoroughly study these observations might find active principles and create new drugs for these disorders.

In this regard come with your proposal for a partnership in developing new drugs to treat snoring and apnea and prevent.

sâmbătă, 15 ianuarie 2022

Menopauza: care sunt cele mai bune alimente pentru a vă reduce simptomele?

Menopauza: care sunt cele mai bune alimente

pentru a vă reduce simptomele?

       Menopauza are o serie de modificări fizice și hormonale care pot fi dificil de tratat.

       Când o femeie trece prin menopauza, este posibil să experimentați semnale diferite.

       Acest lucru se datorează faptului că hormonul estrogen, joacă un rol fundamental pentru multe părți ale corpului și, atunci când încetează să-l producă, simptome precum bufeuri, frisoane, transpirații nocturne, probleme de somn, schimbări de dispoziție, creștere în greutate, metabolism lent, subțierea părului, piele uscată și pierderea volumului în bust: da, aceștia sunt termeni generali, toate modificările care vin odată cu menopauza.

       Deși este ceva care vine odată cu vârsta, asta nu înseamnă că unele dintre simptome nu sunt tratabile.

       Din fericire, multe dintre acestea pot fi puse în uitare schimbări în rutină și stil de viață în general, aceleași care încep în dietă.

       Acestea sunt unele dintre alimente pe care le poți consuma pentru a evita cele mai frecvente simptome ale menopauzei.

       Evitați cofeina

       Potrivit diverselor investigații și nutriționistului, exces de cofeină poate avea un impact negativ asupra calității vieții femeilor care trec prin menopauză. Motivul? Această substanță tinde să agraveze simptomele (bufeuri, palpitații și o îngreunare a respirației).

       Consumul de niveluri ridicate de cofeină poate crea, de asemenea, o anumită inflamație în organism.

       Prea multă cofeină poate crește bufeurile care vin cu menopauza

       Consumați Omega-3

       Femeile să ingereze anumite produse pentru a obține Omega-3 în timpul menopauzei. În plus, recomandă consumarea acestora pește, ulei de măsline extravirgin, avocado, întrucât sunt și ele o sursă importantă a acestei molecule.

       Avocado întărește sistemul cardiovascular, prevenind atacurile de cord, pe lângă ajută la reducerea prezenței bufeurilor care ajung odată cu menopauza.

       Omega-3, unul dintre cei mai buni aliați pentru a reduce simptomele menopauzei

       Nu uitați de cereale

       Dacă aveți deja de-a face cu menopauza, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să mâncați o dietă săracă în carbohidrați simpli și să le înlocuiți cu alimente mai sănătoase, cum ar fi cerealele integrale, semințe de in sau plante și rădăcini care ajută reglează sistemul hormonal.

       În acest fel, te vei simți mai energic, îți vei îmbunătăți tranzitul intestinal, pe lângă accelerarea metabolismului și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

       Faceți un bulion de pui

       Pe lângă faptul că este reconfortant, bulionul de pui făcut cu oase și organic (da, nu cel pe care îl vând în supermarket), are un nivel ridicat de colagen, ceea ce va ajuta la îmbunătățirea aspectul pielii, părului și unghiilor, (tind să se deterioreze odată cu trecerea deceniilor).        Alimentele cu gelatină sunt, de asemenea, o sursă excelentă a acestei proteine.

       Bulionul organic de pui are un nivel ridicat de colagen

 

 

 

Microbiota vaginala

Microbiota vaginală

        În mediul vaginal „convieţuiesc" numeroase microorganisme care alcătuiesc așa-numita „microbiota vaginală", a cărei compoziție se schimbă în funcție de vârstă, statusul hormonal, activitatea sexuală şi condiţiile generale de sănătate ale femeii.      

        pH-ul vaginal joacă un rol cheie întrucât favorizează aderarea la epiteliul vaginal a Lactobacililor (cunoscuţi şi sub denumirea de bacili Doederlein), care acidifiază și protejează împotriva infecțiilor și împiedică dezvoltarea bacteriilor saprofite, microorganismelor precum bacterii sau fungi (Escherichia coli, Streptococ, unele bacterii anaerobe).
        În unele situații (de exemplu, tratament cu antibiotice sau prezenta diabetului zaharat), are loc o modificare a microbiotei din cauza unei apărări locale mai reduse (imunosupresie), care favorizează proliferarea saprofiților.

        În momentul în care, devin superioare numeric lactobacililor apare dezechilibrul și se instaleaza infecția.

        Înainte de pubertate, pH-ul vaginal este mai alcalin decât la vârsta adultă; în această etapă a vieții, microbiota bacteriană vaginală normală este constituită în principal din bacterii Gram-pozitive și Gram-negative.

        În schimb, la maturitate pH-ul vaginal este mai acid; în acest caz, în micromediul vaginal prevalează lactobacilii, care se reduc progresiv la menopauză când, din cauza lipsei de estrogeni, mucoasa suferă un proces de atrofiere cu scăderea glicogenului necesar pentru metabolismul acestora.
        Frecvența ridicată a infecțiilor vaginale, care atinge un nivel maxim în jurul vârstei de 30 de ani, este legată de două cauze principale: conformaţia anatomică a tractului vulvo-anal, igiena personală deficitară a partenerului, la care se adaugă alți factori de risc, ca de exemplu:

  • modificarea pH-ului vaginal, care fiziologic este menținut acid de microbiota lactobacilară: variații mici ale pH-ului modifică ecosistemul vaginal și favorizează instalarea și dezvoltarea infecțiilor
  • gradul de oxigenare și umiditate la nivel vaginal, legat de situaţia hormonală a femeii
  • contactul permanent cu fibre sintetice
  • utilizarea incorectă a săpunurilor intime prea agresive
  • abuzul de deodorante intime
  • utilizarea medicamentelor și în special a agenților antimicrobieni care pot modifica microbiota vaginală normală.

 

Alimente pentru un vagin sănătos

Alimente pentru un vagin sănătos

       1. Iaurtul natural și alte alimente bogate în probiotice

       Sănătatea vaginală este imposibilă în absența unor bacterii benefice numite lactobacili.

       Rolul acestor microorganisme este să mențină un pH adecvat la nivelul vaginului.

       Putem obține lactobacili consumând iaurt și alimente asemănătoare. 

       Deși majoritatea dintre noi asociem iaurtul cu sănătatea intestinelor, acest produs este esențial și pentru un vagin sănătos.

       Antibioticele, menopauza, pastilele anticoncepționale și terapiile hormonale măresc riscul de a dezvolta o infecție fungică.

       Varza murată, anumite alimente fermentate te pot ajuta să combați aceste infecții.

       2. Sucul de merișoare

       Cu siguranță ai mai auzit de beneficiile incredibile ale sucului de merișoare.

       Această băutură este utilă pentru a combate infecțiile tractului urinar, beneficiu datorat conținutului său de compuși ce elimină bacteriile nocive care se lipesc de pereții vezicii urinare.

       Singurul dezavantaj al sucului de merișoare este conținutul său semnificativ de zaharuri.

       Pentru a evita probleme ca hiperglicemia (în special dacă suferi de diabet), ține seama de următoarele indicații: nu consuma mai mult de o jumătate de pahar de suc de merișoare pe zi; optează doar pentru sucuri 100% naturale și sărace în calorii; amestecă sucul de merișoare cu apă sau include-l în smoothie-uri împreună cu diverse legume.

       3. Peștele

       Dacă durerile menstruale te copleșesc, nu ezita să consumi mai mult pește. Acest simptom este consecința eliberării unui compus inflamator numit prostaglandină, ce permite mușchilor uterini să se contracte.

Acizii grași omega-3 din componența peștilor precum somonul sau tonul au proprietăți antiinflamatoare ce pot ameliora durerile menstruale.

       4. Alimentele pe bază de soia

       Uscăciunea vaginală este cauzată de un nivel scăzut de estrogen, hormon al cărui rol este menținerea elasticității și lubrifierea acestui organ.

       Nașterea, menopauza, alăptatul și anumite medicamente împotriva răcelilor și a alergiilor pot cauza o scădere semnificativă a nivelului de estrogen, uscând vaginul și cauzând disconfort.

       Ca să previi aceste probleme, încearcă să îți mărești consumul de alimente pe bază de soia ca: boabele de soia organice; tofu; tempeh

       Aceste alimente conțin compuși care imită estrogenul, precum flavonoidele vegetale și fitoestrogenul nesteroidic.

       5. Merele

       Deși pare greu de crezut, merele reprezintă alimentul ideal dacă vrei să te simți bine atunci când faci sex. Femeile care obișnuiesc să consume un măr pe zi prezintă un nivel mai ridicat de lubrifiere vaginală.

       Merele conțin un compus ce imită estradiolul, un hormon sexual feminin. În plus, acest fruct conține polifenoli ce stimulează fluxul sanguin de la nivelul țesuturilor vaginale, facilitând orgasmul.

       6. Apa

       Apa este o băutură esențială pe care trebuie să o bem în fiecare zi. Aceasta prezintă numeroase beneficii pentru organism.

       Printre altele, apa este esențială pentru un vagin sănătos.

       Un alt avantaj al acestei băuturi este faptul că lubrifiază vaginul în mod natural și reduce prezența mirosurilor neplăcute.

       7. Cartofii dulci

       Fiind o alternativă bună pentru cartofii obișnuiți, cartofii dulci (ignamele) sunt benefici pentru un vagin sănătos. Acest aliment este bogat în vitamina A, ce fortifică pereții uterini și stimulează producția hormonilor, asigurând astfel un nivel ridicat de energie.

       8. Ceaiul verde

       Această băutură este un aliat excelent împotriva infecțiilor urinare. De fapt, indiferent ce fel de infecție te deranjează, ceaiul verde îți va fi de mare ajutor. Acesta poate chiar să prevină declanșarea infecțiilor.

       Sursa

https://dozadesanatate.ro/sanatatea-vaginala-8-alimente-esentiale/

 

Menopauza

        Menopauza înseamnă încetarea funcției ovariene, atât de secreție a hormonilor sexuali feminini (estrogen si progesteron), cât și a funcției ovulatorii.

        Menopauza înseamnă absența timp de un an a menstrelor și apare prin „consumarea" numărului de foliculi din ovare.

        Ne naștem cu un număr fix de foliculi primordiali, pierdem mulți pâna la pubertate, apoi, lunar, prin ovulație.

        Așadar, avem genetic un număr diferit de foliculi și, prin urmare, vârsta de instalare a menopauzei este variabilă.

Vitamina care nu trebuie sa lipseasca niciunei femei

Vitamina care nu trebuie sa lipseasca niciunei femei

        Organismul are nevoie de vitamine, minerale și multi alți nutrienți pentru a funcționa corespunzător.

        Însa femeile, au nevoie chiar de mai mulți aliati, mai ales cand vine vorba de sănătate și frumusețe.

        Vitamina K2 trebuie adusa în atenția publicului.

        Vitamina K2 este importantă pentru dinți sănătosi, oase puternice și piele frumoasă și sănătoasă - dar mai ales în prevenirea ridurilor.

        Corpul uman are nevoie de o paletă largă de nutrienți (vitamine, minerale, acizi grași) pentru a funcționa în mod corespunzător și la parametri optimi.

        Atunci când ai o deficiență și îți lipsește din organism un anumit nutrient, în general apar unele probleme de sănătate.

        Iar de multe ori poate să treacă o perioadă lungă de timp pentru a vedea „simptomele" unei anumite deficiente sau carențe - cu alte cuvinte poate fi greu să îți dai seama că îți lipsește un anumit nutrient.

        Ce este interesant in legatura cu vitamina K2 este că până în anul 1997, cercetătorii nu și-au dat seama de rolul important pe care îl joacă aceasta în corpul uman.

        Deși multe persoane au auzit de vitamina K1 (prezentă în legume cu frunze bogate în nutrieți - de exemplu varza kale și spanacul), cele mai multe dintre noi nu au auzit niciodată de vitamina K2.

        Pe scurt, vitamina K2 joacă un rol important în direcționarea calciului în locurile unde ar trebui să se afle și în impiedicarea calciului de a ajunge în organele unde nu are ce căuta.

        Vitamina K2 face acest lucru prin interacțiunea cu alți câtiva nutrienți, mai precis cu vitamina A și vitamina D.

        Vitamina K2 este implicată în numeroase funcții ale corpului uman, dar este deosebit de importantă pentru femei. Pentru prevenția tuturor aspectelor, de la riduri până la cancer, vitamina K2 este nutrientul sau veriga lipsă la capitolul sănătatea femeilor.

        Cele mai multe femei nu au nevoie de un supliment cu calciu, dar vitamina K2 va concentra calciul din alimentație în locurile corecte.

        Iar toata lumea ia vitamina D, dar fără vitamina K2 nu obținem toate beneficiile vitaminei D și chiar riscăm să ni se facă rău din cauza asta.

        Deși cei mai mulți dintre noi asociază calciul cu oase sănătoase, problema este de fapt că calciul (in special calciul din suplimente) joacă un rol foarte nesemnificativ în asigurarea densității oasoase adecvate, iar vitamina K2 joacă un rol extrem de puternic.

        Vitamina K2 face acest lucru prin intermediul relației sale cu alți doi nutrienți-cheie, vitamina A (retinol, nu betacaroten) și vitamina D.

        Trebuie să înțelegem importanța vitaminei K2 pentru a ne asigura că avem o sănătate dentară bună.

        Degradarea și deteriorarea dintilor, sensibilitatea dentară și alte probleme de acest gen pot fi remediate în mod natural, prin simplul fapt că asiguri un aport adecvat de vitamina K2 în dietă. De pildă, există unele triburi indigene în lume care au o sănătate dentara bună, tocmai prin faptul că dieta oamenilor din aceste triburi era bogată în vitamina K2 și conține alți nutrienți solubili (vitamina A și vitamina D).

        Multă vreme, oamenii au crezut ca arterele blocate erau rezultatul grăsimilor saturate, dar se pare ca acest lucru nu este adevărat. Deși există multi factori legați de bolile cardiovasculare, adevăratul vinovat ar putea fi lipsa vitaminei K2 din dietă.

        Aceste blocaje apărute în arterele oamenilor sunt, in cea mai mare parte, calciu. Vitamina K2 ține calciul departe de artere și îl păstrează în oase, acolo unde îi este locul.

        Dacă te gândești la acele regiuni din lume unde oamenii se bucură de un mare consum de vitamina K2, vei descoperi oameni care arată considerabil mai tineri, dată fiind vârsta lor.       De exemplu, in Tokyo, unde exista Natto, un aliment care este cea mai bogată sursa de vitamina K2 și care este consumat cu regularitate.

        Există o legătură vizibilă între consumul de vitamina K2 și semnele timpurii de îmbătrânire (riduri, piele lăsată) și o densitate osoasă scăzută.

        Sursele alimentare dintr-un anumit nutrient sunt întotdeauna cele mai bune, cu toate acestea poate fi o adevarată provocare în cazul vitaminei K2, deoarece alimentele cu cele mai mari concentrații sunt mai degraba obscure și nu sunt consumate de regulă.

---------------------

Remedii naturale pentru candidoza vaginală

Remedii naturale pentru candidoza vaginală

       

        Majoritatea femeilor sunt afectate cel puțin o dată în viață de iritația și mâncărimile provocate de candidoza vaginală, o micoză datorată unor ciuperci microscopice numite Candida albicans.

        Infecția poate afecta vaginul și/sau vulva, manifestându-se prin mâncărimi, roșeață, inflamație locală și prin scurgeri albicioase dense.

        În mod normal, vaginul este protejat de bacilii Doderlein sau lactobacili.

        Distrugerea microbiotei care conține bacili lactici este răspunzătoare pentru majoritatea cazurilor de inflamaţii ale vaginului, dar și de transformarea unor agenți infecțioși saprofiți în agenți patogeni.

        Diminuarea rolului de protecție al lactobacililor se poate produce în caz de: administrare de antibiotice; medicamentele imunosupresoare; după chimioterapie; la femeile cu un sistem imunitar slăbit; la femeile cu diabet zaharat; în perioada de sarcină; la femeile aflate în tratament cu contraceptive orale.

        Deși majoritatea tratamentelor medicale sunt eficiente și rapide, la aproximativ 15% din femei, acestă afecțiune recidivează, producând neplăceri de lungă durată.

        Pentru combaterea candidozei vaginale sunt indicate câteva remedii naturale, dintre care le amintim pe următoarele.

        Uleiul de cimbru este unul dintre cele mai puternice efecte antifungice, antibacteriene  și antiinflamatoare naturale. Se pun 3-5 picături de ulei de cimbru într-o lingură de miere. Procedeul se repetă de 3 ori pe zi. Având în vedere ca uleiul de cimbru nu este solubil în apă, evitați administrarea lui în ceaiuri sau sucuri. Cura durează timp de 7 sau 14 zile și se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni. În funcție de gravitatea infecției, cura se poate prelungi până la 12-21 de zile, urmate, obligatoriu, de o pauză de 2 săptămâni.

        Cimbrul se poate folosi și la spălăturile vaginale. Se folosesc 2 linguri de plantă fiartă timp de 5 minute, și strecurată în amestec cu infuzie de mușețel sau lavandă, de preferat.

        Uleiul de cimbru este contraindicat femeilor însărcinate, persoanelor care suferă de hipotensiune, colon iritabil, ulcer gastric și gastrită hiperacidă. Supradozajul de ulei de cimbru dă reacții foarte puternice precum convulsiile, vărsăturile, durerile abdominale puternice, delirul.

        Mărul-lupului este o altă plantă care vine în ajutorul luptei cu această micoză.

        O linguriță de plantă mărunțită se pune în 250 ml de apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se spală local de mai multe ori pe zi, fiind un bun dezinfectant care poate distruge levurile. Nu se va înghiţi, ingerată fiind o plantă toxică. Este preferabil să se folosească doar la spălături vaginale sau externe.

        Tot pentru spălături sunt buni și mugurii de molid. Se pun 2 lingurițe zdrobite la 500 ml de apă și se fierb până când apa scade la jumătate. Se strecoară și se fac spălături de mai multe ori pe zi.

        Rădăcina de nalbă mare și salvia sunt, de asemenea, bune pentru spălături.

        Două lingurițe de rădăcină de nalbă mare mărunțită se pun în 250 ml de apă și se fierb timp de 10 minute, după care se strecoară și se folosește la o temperatură suportabilă, dar nu fierbinte. Două lingurițe de salvie se pun în 250 ml de apă clocotită, se infuzează pentru 15 minute, se strecoară și se folosește.

        Două lingurițe de plante amestecate (gălbenele, urzică albă, mușețel) se infuzează pentru 15 minute, se strecoară și se folosește lichidul pentru spălături.

        Pe toată durata tratamentului și câteva săptămâni de la vindecare se recomandă a se consuma cât mai multe legume proaspete, salate, pește, împreună cu usturoi, ghimbir, ulei de măsline, rozmarin, cimbru, măghiran, varză, ceapă, iaurt cu probiotice.

        Nu se vor consuma produse lactate, în special lapte dulce (cu excepția iaurturilor naturale cu probiotice) și dulciuri, pentru că acestea „hrănesc" ciuperca.

        De asemenea, din aceleași motive, trebuie evitate carbohidrații, îndulcitorii artificiali, mâncărurile procesate, soia.

        Persoanelor care au probleme cu recidiva candidozei le este recomandat să elimine treptat, total dulciurile din alimentație. Se poate consuma miere, dar moderat.

        Pentru întărirea imunității se pot lua suplimente de spirulină și echinaceea iar pentru refacerea microbiotei intestinale se pot lua suplimente de probiotice timp de 7-14 zile.

        Deși simptomele sunt ușor de identificat, trebuie avut în vedere că pot fi multiple afecțiuni care să aibă simptome asemănătoare, de aceea un control ginecologic și o testare sunt recomandate.

 

Probiotice la menopauza

Probioticele

 

        Se iau după fiecare cură de antibiotic recomandată de medic.    

        Din păcate, în practică, nu există și rutina probioticelor vaginale inclusiv pentru fete.

        O colonizare bacteriană vaginală sănătoasă protejează organismul împotriva infecțiilor urogenitale cele mai frecvente vara.

        Bacteriile bune pe care le găsim în vagin sunt numite lactobacilli.

        Acidul lactic menține pH-ul normal şi colonizarea bacteriană normală.

        Peroxidul de hidrogen inhibă creșterea excesivă a bacteriilor „rele" - care pot provoacă infecții.

        Lactobacilii sunt… deranjați de antibiotice, fumat, igienă precară sau exagerată a zonei intime.

        Nu ne spălăm în vagin cu apă şi săpun deoarece microbiota bună care ne protejează de alte infecţii va fi distrusă de spălarea cu apă şi săpun.

        Orice infecţie bacteriană din organism se tratează cu antibiotic, la recomandarea medicului.

        După cura de antibiotic, este nevoie de repopularea cu bacterii a intestinului, dar şi de repopularea vaginului cu lactobacilli.

        Atât pentru intestin, cât şi pentru vagin există suplimente alimentare.

        Cei mai mulţi asociază ideea de infecţie vaginală cu debutul vieţii sexuale, dar înainte de debutuș vieţii sexuale se prezintă la medic cu infecţii vaginale procovată după un tratament antibiotic.         De aceea recomandăm un tratament şi după tratament administrarea unui probiotic pe cale orală pentru a reface flora vaginală".

        Fetele care nu şi-au început viaţa sexuală pot să aplice această atitudine preventivă pentru că pe piaţă există probiotice care conţin lactobacili cu administrare orală.

        Pentru femeile care şi-au început viaţa sexuală, lactobacilii pot şi aduşi din exterior prin suplimente cu administrare orală sau vaginală.

 

 

Ce reprezinta atrofia vaginala

Ce reprezintă atrofia vaginală ?

       

        Este o afecțiune a mucoasei vaginale, ce apare ca urmare a dezechilibrului hormonal și în special cauzată de reducerea cantității de estrogen.

        Această patologie afectează calitatea vieții unui număr important de femei aflate la menopauză sau în perimenopauză (perioada când încep să apară dereglările ciclului menstrual, dinainte de instalarea menopauzei), dar se poate întâlni și în timpul sarcinii, alăptării sau după cancere tratate prin chimio- sau radioterapie.

        Ce simptome au pacientele cu atrofie vaginală?

        Datorită deficitului de estrogen, țesutul vaginal se subțiază, își pierde elasticitatea, iar pacienta are senzația de „uscăciune vaginală", arsură, durere, sângerare după contactul sexual și prurit local. Aceste simptome îi afectează activitățile cotidiene, cum ar fi sportul, contactul sexual, uneori creează disconfort chiar și la o simplă plimbare sau o împiedică să efectueze activitățile de la serviciu. În plus, atrofia afectează capacitatea mediului vaginal de a se proteja de agenții infecțioși, ph-ul vaginal se modifică, astfel apar infecții genitale sau urinare persistente ce recidivează după tratamentul antibiotic, prin simptome precum leucoree (secreție vaginală modificată), prurit (senzația de mâncărime), disurie (durere la urinare) sau chiar episoade de pierdere involuntară de urină.

        Este frecventă atrofia vaginală?

        Aproximativ 50% dintre femeile aflate la menopauză sunt afectate de atrofia vaginală. Mai mult decât atât, acest procent crește odată cu existența și a alor factori predispozanți, cum ar fi fumatul, stresul, alcoolul, anumite tratamente medicamentoase, depresia, infecțiile vaginale tratate necorespunzător sau toaleta intimă deficitară.

        75% dintre pacientele cu atrofie vaginală raportează faptul că aceasta are un impact negativ asupra vieții de zi cu zi și asupra relației de cuplu, iar 44 % recunosc că au rețineri în a se adresa medicului pentru această patologie, din timiditate sau lipsă de informare.

        Care sunt pașii de urmat în vederea diagnosticului atrofiei vaginale?

        Diagnosticul atrofiei vaginale se pune de obicei simplu, în urma unui examen clinic la medicul ginecolog. Aspectul mucoasei vaginale în asociere cu simptomatologia pacientei sunt de multe ori suficiente.

        Totuși, nu trebuie trecut cu vederea faptul că este necesară excluderea altor diagnostice diferențiale.

        De exemplu, un test Babeș-Papanicolau trebuie recomandat, în special în caz de sângerări în menopauză sau după contactul sexual.

        O ecografie transvaginală ar trebui efectuată pentru a evalua starea ovarelor și a uterului, dar și excluderea unor procese tumorale intraabdominale.

        O cultură din secreția vaginală și din urină ar fi indicate, mai ales când există simptomatologie urinară asociată. Uneori poate fi necesară efectuarea unei biopsii în vederea obținerii unui diagnostic de certitudine histopatologic.

        Această procedură constă în prelevarea unui mic fragment ce va fi trimis medicului anatomopatolog pentru analiză și poate fi recomandată în momentul în care la nivelul mucoasei vaginale există modificări ce ar putea ascunde un lichen scleros sau o formațiune tumorală.

 

Menopauza

Menopauza (II)

        Este o fază normală a vieții unei femei.

        Pentru multe femei este o schimbare binevenită, care înseamnă lipsa menstrelor, a sindromului premenstrual și a metodelor de contracepție.

        Menopauza este acel moment în care se instalează lipsa permanentă a menstruației, datorită pierderii activității ovariene.         Se consideră că o femeie a ajuns la menopauză atunci când nu a avut menstruație timp de 12 luni consecutive și prezintă un anumit pattern hormonalniveluri scăzute de estrogeni și crescute de FSH și LH. 

   Perimenopauza este un termen mai nou, ce include intervalul anterior ultimei menstruații, interval în care ciclul menstrual progresează de la un ciclu ovulator regulat și predictibil spre un ciclu neregulat, cu o frecvență în creștere a ciclurilor anovulatorii. Astfel se ajunge la oprirea menstrelor.

 

Cum să abordăm perioada de menopauză, fără riscuri majore pentru sănătate

Cum să abordăm perioada de menopauză,

fără riscuri majore pentru sănătate

        Menopauza nu este tocmai o plăcere în viața unei femei.         Este însă o perioadă inevitabilă, în care au loc schimbări hormonale.

        Bufeuri, transpirații nocturne, stări de depresie sau anxietate, oboseală, probleme de somn sunt doar câteva din neplăcerile cu care o femeie se poate confrunta pentru o perioadă destul de lungă de timp.

        Menopauza se poate instala mai devreme sau târziu, însă în medie perioada este cam între 45-55 de ani și, de obicei, nu este nevoie de un tratament specific. Sunt însă situații în care simptomele fizice și psihice sunt greu de gestionat fără ajutor de specialitate și medicație corespunzătoare, iar calitatea vieții este vizibil afecată, cea mai cunoscută este terapia de substituire hormonală (TSH sau HRT in engleză), care s-a dovedit că poate diminua vizibil simptomele declanșate de deficiență hormonală. Poate fi administrată fie o monoterapie realizată doar cu estrogeni, fie o terapie combinată cu estrogen și progesteron.

        Deși terapia hormonală are multe avantaje, numeroase studii stințifice au arătat ca TSH (HRT) mărește riscul de cancer la sân și de tromboză, dacă există o anume predispoziție genetică. Înainte de a lua o decizie în a urma un anume tratament, un consult de specialitate este absolut necesar, precedat de un test ADN pentru a vedea profilul genetic și factorii de risc.       ----------------

un kilogram de grasime contine 7000 de calorii!

O tema extrem de actuala si dezbatuta pe larg in cadrul Conferintei a fost cea a obezitatii. Conf. univ. dr. Manole Cojocaru care a fost alaturi de nurse, impartasind informatii legate de aceasta tema care ingrijoreaza tot mai mult specialistii din domeniul medical: echilibrul energetic si obezitatea. "Dezechilibrele nutritionale existente in prezent pe plan mondial sunt cauzate de deficitul in alimentatie a compusilor biologic activi si de tendinta de a consuma alimente rafinate, foarte concentrate, intens prelucrate, iar cand nu exista un echilibru dinamic intre nevoile nutritive ale organismului si aportul de nutrienti, starea de sanatate se deterioreaza, iar un dezechilibru accentuat conduce la aparitia bolilor de nutritie".

Dr. Manole Cojocaru ne sfatuieste sa ne gandim la cifre cand mancam. Spre exemplu, un kilogram de grasime contine 7000 de calorii! Se ard 7000 de calorii pentru a pierde 1 kg sau, altfel spus, se consuma 7000 de calorii pentru a pune 1 kg. Am avea nevoie de 2 km de mers pe jos pentru a arde valoarea energetica a unui corn. "Nici la copii nu mai este simplu" dupa cum precizeaza conf. dr. Cojocaru: "pentru ca un copil sa slabeasca 1 kg/2 sapt, trebuie ca el sa reduca aportul caloric zilnic cu 500 de calorii".

vineri, 7 ianuarie 2022

Atopic Dermatitis


 

Thank you for being part of the HYVE Crowd and making 2021 a great success.


Hello Gheorghe Giurgiu,
Another successful year is coming to an end. In 2021 we have experienced a lot, and we thank you for that! 
Thank you for being part of our community and innovating with us. At every competition, we are thrilled about how many creative ideas we receive from all over the world. And it's not just us. Our customers also enjoy the diversity and innovative spirit of the HYVE Crowd.
This year, we once again collected a lot of ideas, concepts, applications, and designs that were lively discussed. 

THANK YOU SO MUCH!

With your tireless efforts, we have been able to drive innovation for a wide variety of organizations

And at the 2021 'Agents of Change' AD Challenge, it was all about the topic of atopic dermatitis. Last but not least, the Senat der Wirtschaft and UNIQA form the conclusion and a final opportunity to bring in one's innovations.

We are excited about what the coming year will bring. In any case, the next challenge is already in preparation!

Thank you for a great 2021! We are already looking forward to the next.

A merry and healthy holiday season with your loved ones!

Best wishes to you

Your HYVE Crowd Team

with special greetings from Johannes and Niclas

Deniplant nutraceuticals may help for endometriosis pain

Deniplant nutraceuticals may help for endometriosis pain

1 Major Gheorghe Giurgiu

Deniplant-Aide Sante Medical Center, Biomedicine, Bucharest, Romania

deniplant@gmail.com

https://orcid.org/0000-0002-5449-2712

2 Prof. dr. Manole Cojocaru 

Titu Maiorescu University, Faculty of Medicine, Bucharest, Romania

cojocaru.manole@gmail.com
https://orcid.org/0000-0002-6871-577X

 

Background Inflammation has a main role in the progression of endometriosis. Unfortunately, there is no known cure for endometriosis. But you can manage it with medication and at - home treatments. Some findings have highlighted the main role of inflammation in endometriosis by acting on proliferation, apoptosis and angiogenesis. The introduction of new agents can be effective in improving the condition of patients; for example, plants are promising sources of bioactive natural components

Objectives These natural compounds could be interesting strategies in therapy. While there is no absolute cure for this condition, some home remedies can relieve pain and discomfort it bring. The purpose of this presentation is to summarize the potential action of Deniplant remedies in endometriosis by acting on inflammation.  

Materials and methods The primary symptoms of endometriosis are pelvic pain and infertility. The use of Deniplant remedies could be interesting in disease management for women.

Results Treating pain-related aspects of endometriosis would contribute to the improvement of mental health and daytime function. Nevertheless, the mechanisms underlying this disease are still unclear and therapies are not currently efficient. There are other options, including natural remedies, herbs like cinnamon twig or licorice root, or supplements, such as thiamine, magnesium, or omega-3 fatty acids.

Conclusion Deniplant remedies can downregulate inflammation in endometriosis. Nevertheless, the limited number of studies focusing on the different interactions of Deniplant remedies in endometriosis restricts its clear and immediate use in a therapeutic strategy.

Keywords: endometriosis, diet, nutraceuticals Deniplant

 

 

 

 

 

Gut dysbiosis in dogs with spinal cord injury: Impact of Polenoplasmin

Dear professor

Congratulations for the acceptance of your paper for the 4. INTERNATIONAL EUROPEAN CONFERENCE ON INTERDISCIPLINARY SCIENTIFIC RESEARCHES to be held on January 28-29, 2022 in Valencia, Spain.


Gut dysbiosis in dogs with spinal cord injury: Impact of Polenoplasmin

 

Looking forward to hearing from you,

Saygılar sunarım/Best regards
Mehmet Emin KALGI, Ph.D.
Department of Psychology of Religion
Coordinator
+905069055683

Fwd:



---------- Forwarded message ---------
De la: KATILIM BELGESİ/CERTIFICATE <kongrebasvurusu@gmail.com>
Date: joi, 30 dec. 2021, 03:38
Subject:
To: <deniplant@gmail.com>


Sayın hocam,

Dear,

Kongrede sunmuş olduğunuz bildiriye ait katılım belgesi ilişkide bulunmaktadır. Sağlıklı günlerde bir sonraki kongrelerimizde görüşmek dileğiyle.

The participation certificate of the paper you have presented at the congress in attachment. Hope to see you in our next congresses in healthy days.

Kongre Koordinatörü

Congress Coordinator

Gülnaz Gafurova

Fwd: Conference Proceedings Book, Tarım



---------- Forwarded message ---------
De la: Conference Bingöl <centercongress@gmail.com>
Date: joi, 30 dec. 2021, 06:53
Subject: Conference Proceedings Book, Tarım
To: <deniplant@gmail.com>


Sayın Hocam, Kongre kitabımız (özet ve tam metinler) ISBN'li olarak yayınlanmıştır. Kongre kitabına web sitemizden ulaşabilirsiniz. https://www.ispe

 

Sayın Hocam,
Kongre kitabımız (özet ve tam metinler) ISBN'li olarak yayınlanmıştır. Kongre kitabına web sitemizden ulaşabilirsiniz.
https://www.ispeco.org/kongre-kitaplari
Saygılarımızla.

Dear Participants,
Our congress book (abstract and full texts) has been published with ISBN. You can find the congress book on our website.
https://www.ispeco.org/kongre-kitaplari
Regards.

 

©2021 ISPEC | https://www.ispecongress.org/

 
Powered by
GoDaddy Email Marketing ®

Conferinta Istanbul


Sayın hocam,

Dear Gheorghe Giurgiu,

Kongrede sunmuş olduğunuz bildiriye ait katılım belgesi ilişkide bulunmaktadır. Sağlıklı günlerde bir sonraki kongrelerimizde görüşmek dileğiyle.

The participation certificate of the paper you have presented at the congress in attachment. Hope to see you in our next congresses in healthy days.

Kongre Koordinatörü

Congress Coordinator

Gülnaz Gafurova 

marți, 4 ianuarie 2022

sâmbătă, 1 ianuarie 2022

Polenoderm pentru vindecarea acneei

AXA INTESTIN-CREIER-PIELE ÎN ACNEE: IMPACTUL POLENODERMULUI

 1Maior Gheorghe Giurgiu, 2Prof.  dr.  Manole Cojocaru

 1 Deniplant-Aide Sante Medical Center, Biomedicina,

 București, România, deniplant@gmail.com

 2 Universitatea Titu Maiorescu, Facultatea de Medicină,

 București, România, cojocaru.manole@gmail.com

 -----------------------------------------

 2          Noțiunea că microbiota intestinală, afecțiunile inflamatorii ale pielii precum acneea și simptomele psihologice precum depresia nu este una nouă.

 Emoțiile pot influența modificările microbiotei intestinale, contribuind astfel la inflamația sistemică prin creșterea permeabilității intestinale.

 Acneea este o afecțiune inflamatorie care implică unitatea pilosebacee.

 Comunicarea microbiotă-intestin-creier-endocrină are loc prin molecule mici, cum ar fi serotonina, leptina, grelina și cortizolul, printre altele.

 ------------------------------------

 3          O mare parte din cercetările privind axa intestin-creier-piele indică permeabilitatea intestinală.

 Acest lucru se datorează potențialului său de a contribui la inflamația sistemică prin declanșarea diferitelor răspunsuri imune.

 Aceste răspunsuri imune se pot manifesta apoi în piele în afecțiuni precum acnee, eczeme, psoriazis etc.

 Aproximativ 40% dintre persoanele cu acnee pot avea, de asemenea, hipoclorhidrie, acidul gastric scăzut.

 Acest lucru creează un mediu ideal în intestin pentru ca bacteriile dăunătoare să preia controlul.  Stresul este asociat cu acidul gastric scăzut.

 Probioticele au îmbunătățit inflamația neurogenă a pielii indusă de stres

 --------------------------------------------------  -----

 4          Stările emoționale (de exemplu, depresia și anxietatea) pot modifica microbiota intestinală normală, pot crește permeabilitatea intestinală și pot contribui la inflamația sistemică.

 Este evident că microbii intestinali și probioticele orale ar putea fi legate de piele, și în special de severitatea acneei, prin capacitatea lor de a influența inflamația sistemică, stresul oxidativ, controlul glicemic, conținutul de lipide tisulare.

 Există un microbiom distinct în aproape fiecare nișă a corpului uman.

 Axa intestin-creier-piele se referă la corelațiile dintre microbiota intestinului, emoții/stări emoționale și inflamația atât a pielii, cât și inflamația sistemică.

 --------------------------------------

 5          În această prezentare, discutăm despre modul în care probioticele afectează mai mulți factori în patofiziologia dezvoltării acneei și pot îmbunătăți rezultatele tratamentului.

 Acest studiu se concentrează pe pielea și microbii intestinali din acnee, rolul pe care axa intestin-creier-piele îl joacă în imunobiologia acneei și pe terapiile nou-apărate bazate pe microbiom care pot fi aplicate pentru a trata acnee.

 Terapiile pentru acnee s-au concentrat pe modularea acestui răspuns inflamator, precum și pe direcționarea componentelor acestei cascade.

 --------------------------------------

 6          Ne concentrăm pe vindecarea acneei prin dietă, suplimente și modificări ale stilului de viață.

 Această prezentare va explica legătura dintre sănătatea intestinală și acnee, propunând mai multe modificări ale stilului de viață și ale dietei.

 Scopul acestui studiu a fost de a compara diversitatea microbiotei pielii la pacienții cu acnee înainte și după administrarea Polenoderm.

 ---------------------------------------

 7          Pe măsură ce înțelegerea microbiomului din pielea sănătoasă și a patofiziologiei acneei continuă să se dezvolte, apar noi ținte terapeutice.

 Dieta poate, de asemenea, modula microbiomul.

 Acesta este un exemplu important al modului în care probioticele pot modula sistemul imunitar atât sistemic, cât și local în intestin.

 Probioticele orale pot regla eliberarea de citokine inflamatorii în piele și o reducere specifică a interleukinei-1 alfa (IL-1-α).

 ------------------------------------

 8                 Cu ajutorul remediilor naturiste marca Deniplant, Gheorghe Giurgiu a dezvoltat mai multe produse pentru acnee care acționează ca imunomodulatori ai microbiomului uman.

 Prin urmare, este esențial să înțelegem impactul Polenoderm asupra microbiotei pielii acneice despre care se crede că este perturbată, studiul nostru oferă o perspectivă asupra microbiotei pielii în acnee și modul în care aceasta este modulată de Polenoderm și dietă.

 Înțelegând că axa creier-intestin-piele există, acum este clar că microbii intestinali au efecte semnificative asupra acneei.

 9          Pacient cu acnee tratat cu Polenoderm

 ------------------------------------

 10        Concluzie

 Capacitatea microbiotei intestinale de a influența inflamația sistemică ar putea avea un rol important în acnee.

 Acneea are, de asemenea, legături strânse cu tractul gastrointestinal și mulți susțin că microbiota intestinală ar putea fi implicată în procesul patogen al acneei.

 Am văzut prin cercetări că intestinul, creierul și pielea sunt foarte conectate și starea unuia poate influența starea celorlalți, dar poate arăta diferit la fiecare individ.

 Probioticele pot avea un impact profund asupra reacțiilor imune din cauza influenței puternice a microbiotei asupra sistemului imunitar (aceasta include inflamații ale pielii cum ar fi acneea).

 --------------------------------------------------  ------


Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic