sâmbătă, 21 februarie 2015

ceva naturist pentru pietre la colecist?

 Buna ziua,

Imi puteti recomanda va rog ceva naturist pentru pietre la colecist?
Va multumesc mult!

Pietre la fiere – cauze si tratament

Pietrele la fiere sau litiaza biliară apar din cauza formării de concrețiuni (calculi) tari în vezica biliară. Pietrele la fiere (calculi biliari) se formează ca aglomerări cristalizate de colesterol, calciu sau alte substanțe. Alimentația bogată în grăsimi rafinate (ulei rafinat de floarea soarelui, margarină hidrogenată), produsele de fast-food, de patiserie sau mult procesate (mezeluri, conserve, snacksuri) reprezintă așa-zisa alimentație de tip occidental vinovată în mare parte de multe boli, printre care și litiaza biliară (pietrele la fiere sau colecist).
Calculii biliari (pietrele la fiere) se formează și în funcție de compoziția bilei. Bila este compusă, în principal, din colesterol (5-50%), săruri biliare (50-90%) și lecitină (2-25%), cunoscută și ca fosfatidilicolină. Colesterolul este mai puțin solubil și tinde să se aglomereze dar în mod normal, acizii biliari și lecitina cresc solubilitatea colesterolului și previn formarea calculilor biliari. O bilă densă va forma pietre mult mai mult decât o bilă cu consistență mai fluidă. Cu cât fluiditatea bilei este mai mică, cu atât colesterolul va fi mai mare și cu cât este mai mult colesterol în bilă, cu atât va fi mai mare porsibilitatea de a se forma calculi. Atunci când calculii biliari s-au format, fluxul bilei este diminuat și restricționat iar grăsimile și proteinele sunt mult mai greu de digerat. Obezitatea, dar și slăbirea prea rapidă în urma unei cure de slăbire sunt strâns legate de apariția litiazei biliare. Multe femei fac pietre la fiere după o sarcină. Cauzele apariției pietrelor la fiere sunt și genetice. Ca o curiozitate, la amerindienii Pima, aproape 70% dintre femeile peste 30 de ani au pietre la vezica biliară.

Criza de fiere – cauze

Criza de fiere este dureroasa și poate fi însoțită de greață sau vomă. Durerea apare în general după masă, durează între 30 de minute și 4 ore și poate radia în spate, în piept sau în umărul drept. Mergeți la doctor dacă aveți dureri precum cele amintite sau dacă vi se îngălbenește pielea. Calculii pot provoca ocluzie intestinală sau pot favoriza o infecție a bilei (colecistită) care poate degenera în septicemie.
Toate grăsimile stimulează contractarea vezicii biliare, dar grăsimile saturate din alimente ca slănina, hamburgerii, carnea grasă și pizza măresc colesterolul și predispun la crize de fiere. Un șnițel din piept de pui, spre exemplu, poate declanșa foarte ușor o criză de fiere căci este foarte bogat în proteină animală și grăsimi rafinate din uleiul de floarea soarelui. 
Ce alte alimente pot declanșa crize de fiere: carne prăjită, carne de la fast-food (crispy strips), mezeluri, icre, scoici, fructe de mare, conserve în ulei, plăcinte, produse de cofetărie-patiserie, orice fel de mese copioase. Evitați și afumăturile, șunca, pastrama, piftia, toba, untul, smâtâna foarte grasă, condimentele foarte puternice, usturoiul (în special seara la cină).

Pietre la fiere, tratament naturist

Întrebarea se pune dacă chiar există tratament pentru pietrele la fiere… Tratamentul naturist pentru pietrele la fiere trebuie sa ajute la sănătatea ficatului, a pancreasului și buna funcționare a organismului.
Un regim alimentar rațional și sănătos poate face ca funcționalitatea bilei să fie mult optimizată. În acest scop, trebuie redus mult consumul de grăsimi animale, alimente procesate din comerț și fast-food. Fructele și legumele proaspete în stare crudă sau gătite de casa sunt ideale pentru o viață sănătoasă.
Pectina din coaja multor fructe (spre exemplu mere sau gutui) contribuie la reducerea diametrului calculilor biliari.
Grăsimea din avocado, ulei de măsline sau rapiță, pește sau nucifere este nesaturată și foarte sănătoasă, bună pentru vezica biliară.
Astfel de alimente au compuși care contribuie la prevenirea formării calculilor prin stimularea contracțiilor vezicii biliare și menținerea bilei în mișcare.
Un studiu derulat de cercetătorii americani arată că pacienții tratați cu armurariu au un nivel considerabil mai mic de colesterol în bilă – ceea ce poate reduce riscul formării pietrelor.
Anghinarea este o plantă recomandată celor ce suferă de pietre la fiere căci protejează sistemul digestiv, protejează ficatul și îmbunătățește semnificativ activitatea bilei. Dacă deja ați avut o intervenție chirurgicală precum colecistectomie (extirparea vezicii biliare) – vă recomandăm să citiți și articolul

Asadar, daca ati inteles cum e cu aceasta afectiune si doriti sa urmati un regim adecvat , eu va pot pune la dispozitie si unul din ceaiurile mele.
Repet, numai cu o floare nu se face primavara.
Trebuie sa tineti cont ce ce scrie mai sus si va pot ajuta.

Cu stima
Gheorghe Giurgiu

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic