luni, 7 aprilie 2014

Fractura degetelor de la picior

ATENTIE !
O fractura nu trebuie tratata cu indiferenta. Osul poate avea o fisura invizibila ochiului si daca un se merge la medic pentru a fi pusa in evidenta, in timp pot aparea probleme uneori ireversibile. Asadar inainte de a va trata o fractura cosultati un medic de specialitate.

    Fractura degetelor de la picior se poate produce prin lovirea acestora in urma unui pas gresit si a impiedicarii, prin caderea unui obiect greu pe degete, sau prin lovirea acestora cu mingia de fotbal, etc .

    O fractura longitudinala  asa zis "in fir de par" se produce in urma exercitiilor fizice regulate, a activitatii fizice intense, in timpul alergatului sau mersului, in timpul jocului de fotbal sau altor jocuri care solicita in deosebi degetele picioarelor.

    In momentul lovirii se poate auzi un zgomot de crapat, apoi se simpte o durere insotita de edem(umflarea degetului). La scurt timp poate aparea o echimoza(invinetire)

    In cazurile mai grave este posibil ca sa apara deformarea degetului sau indreptarea aceastuia in alta directie.

    Un deget care a suferit chiar si o luxatie poate de asemenea sa ramana deformat daca nu se iau masuri la timp.

    Diagnosticarea acestor cazuri se face in urma unui examen fizic de catre un specialist. Acesta examineaza sensibilitatea, edemul, echimozele, etc.

    De fiecare data este necesar sa se faca o radiografie pentru a diferentia fractura degetelor de luxatia degetelor.

    Tratament clasic 

    In primul moment este indicat sa se aplice gheata pe deget si mentinerea piciorului in pozitie ridicata si repaus, pentru  a trata astfel echimoza locala.

    Tratamentul medical depinde de tipul fracturii, de severitatea leziunii produse si de locul unde a avut loc fractura.

    In general se infasoara degetul fracturat in tifon si se fixeaza de degetul vecin cu atele intre degete. Este necesar un interval minic  de 2-4 saptamani pentru procesul de vindecare.

    In cazuri mai grave se aplica gips sau suporturi care sa stabilizeze degetul pentru protejarea lui de rani aditionale.

    Repararea chirurgicala poate fi aplicata in cazurile severe. Aceasta operatie este indicata mai des in fracturile degetului mare de la picior decat in cazul celorlalte degete.

    O fractura  netratata la timp poate fi insotita de durere si poate duce chiar la limitarea miscarii si deformare.

    Tratamente naturiste

    Se recomanda ca dupa consultul si interventiile de specialitate sa cosumati Polenoplasmin pentru declansarea si grabirea procesului de osificare descris la pagina: http://www.deniplant.ro/polenoplasmin_fracturi.htm ,astfel procesul de videcare este grabit si vindecarea completa se face intr-un timp mult mai scurt.


    Dupa indepartarea pasamenului sau gipsului protector, se recomanda sa aplicati comprese cu frunze de varza verde schimbate la 12 ore pentru a elimina eventualele  dureri.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic