miercuri, 21 mai 2008

Scanarea PET/CT depisteaza tumorile in stadiu incipient

Sigur, un aparat care era necesar sa apara.

Puteti citi articolul integral la :
http://www.pharma-business.ro/mednews/scanarea-pet/ct-depisteaza-tumorile-in-stadiu-incipient.html

Eu as dori insa sa o intreb pe doamna Anca Maria Petca daca s-ar face o astfel de scanare la un bolnav de psoriazis inainte , pe timpul si dupa tratamentul cu deniplant, s-ar putea reliefa care sunt cauzele care produc psoriazisul?

Scanarea medicala completa a corpului, cu echipament de ultima generatie, poate fi facuta, incepand de miercuri, la clinica Euromedic din Capitala, contra sumei de 4.500 de lei.

Echipamentul, achizitionat in premiera de clinica Euromedic Romania pentru cinci milioane de euro, permite diagnosticarea din timp a unei game variate de afectiuni oncologice, neurologice si cardiologice.

Noul echipament, aflat in dotarea Centrului de Diagnostic si Tratament Euromedic Fundeni din Capitala, combina doua tipuri de scanari: PET si CT. Prin scanarea PET este determinata activitatea celulara a unei tumori, in timp ce prin scanarea CT se obtin informatii privind marimea si localizarea tumorii.

"Prin combinarea celor doua tipuri de scanari intr-o singura investigatie medicala, putem detecta tumorile intr-un stadiu foarte incipient. Totodata, echipamentul PET/CT permite identificarea zonelor din creier care cauzeaza crizele epileptice, precum si diagnosticarea maladiei Alzheimer, in stadii in care boala mai poate fi controlata medicamentos", a declarat presedintele Euromedic Romania, Anca Maria Petca.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic