marți, 26 octombrie 2021

Re: Care sunt alimentele procesate și ultra-procesate?



mar., 26 oct. 2021, 15:21 Giurgiu Gheorghe <deniplant@gmail.com> a scris:

Care sunt alimentele procesate și ultra-procesate?

        Ce este un aliment procesat?

        Înainte de această întrebare, mulți oameni se vor gândi la prăjituri, gustări, băuturi răcoritoare …

        Dar se pare că majoritatea alimentelor pe care le consumăm sunt procesate.     

        Toți procesăm alimentele atunci când pregătim mâncarea și aproape toate alimentele trec printr-un anumit tip de proces înainte de a fi consumate.

        Care sunt alimentele procesate si ultra-procesate?

        Definiția prelucrării produselor alimentare este:

        Toate operațiunile prin care alimentele crude devin adecvate pentru consum, preparare sau depozitare.

        Prelucrarea poate fi foarte simplă sau foarte complexă, după cum vom vedea mai târziu și complexitatea este cea de care trebuie să ținem cont atunci când evaluam un produs alimentar procesat.

        În funcție de gradul de manipulare, vom stabili diferite tipuri de alimente procesate:

        Alimente prelucrate minim: acestea sunt preparate alimentare pentru a facilita consumul lor. Acesta este cazul, de exemplu, fructelor uscate fără coaja (nuci, migdale, alune …) și legume sau legume gata pentru consum sau preparate (spălate și tăiate în salată), fără un fel de ingrediente adăugate.

        Alimentele supuse unui anumit tip de tratament: sunt acele alimente care au fost afectate de un proces tehnologic. Acesta ar fi cazul alimentelor congelate sau gătite, cum ar fi conservele (ton sau alt pește), legumele congelate, etc.

        Alimente cu ingrediente adăugate: în acest caz vom vorbi despre alimente care includ anumiți aditivi care le modifică sau îmbunătățesc proprietățile pentru a le îmbunătăți aroma sau aspectul. Acesta este cazul îndulcitorilor, coloranților și conservanților, foarte ușor de găsit, de exemplu, în sosurile preparate.

        Alimente foarte procesate: alimentele care sunt adecvate consumului imediat și care trebuie supuse unui nivel ridicat de prelucrare. De exemplu, prăjituri, dulciuri, chips-uri de cartofi, cereale, cârnați, etc.

        Alimente ultra procesate: acesta este cazul alimentelor și a altor feluri de mâncare gata a fi introduse în cuptorul cu microunde, ca și în cazul pizzelor congelate.

--------------------------------

 

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic