marți, 26 octombrie 2021

9 ingrediente din alimentele procesate, pe care să le eviți

9 ingrediente din alimentele procesate, pe care să le eviți

                       

        Totodată, ar fi bine să eviți ingredientele din lista de mai jos.

        Nu sunt menționate toate care sunt periculoase, dar acestea sunt câteva dintre cele care sunt foarte procesate și nesănătoase.

        1. Coloranți artificiali
        Pentru ce sunt folosiți: este vorba de compuși chimici pe bază de derivați din gudron de cărbune, care dau un plus de culoare alimentelor.
        De ce sunt nocivi: mai multe studii au arătat că există o legătură între aceștia și reacțiile alergice, oboseala, astmul, hiperactivitatea, durerile de cap, urticaria.

        2. Arome artificiale
        Pentru ce sunt folosite: asa cum o spune și denumirea, este vorba de chimicale ieftine, care imită arome naturale.
        De ce sunt nocive: sunt legate de reacții alergice, dermatita, eczeme, hiperactivitate, astm și pot afecta enzimele și glanda tiroidă.
        3. Indulcitori artificiali

        Pentru ce sunt folosiți: este vorba de ingrediente derivate din chimicale, înalt procesate, cu zero calorii, care se folosesc în special în produse dietetice, pentru a fi mai puțin bogate din punct de vedere caloric.

        Exemple: acesulfam-K, aspartam, zaharina, sucraloza.
        De ce sunt nocivi: pot avea un impact negativ asupra metabolismului, iar mai multe studii au scos la iveală faptul că pot cauza 
cancer, amețeli, halucinații și dureri de cap.
        4. Conservanți pe bază de benzoați (BHT - butil-hidroxi-toluen, BHA - butil-hidro-xianisol, TBHQ)

        Pentru ce sunt folosiți: acesția sunt utilizați la grăsimi, pentru a preveni râncezirea lor.
        De ce sunt nocivi: pot determina hiperactivitate, astm, rinita, dermatita, 
tumori, urticarie, angiodema și pot afecta nivelul de estrogen.

       

        5. Ulei vegetal brominat
        Pentru ce este folosit: acesta îmbunătățeste aroma multor sucuri pe bază de citrice.
        De ce este nociv: crește numărul de trigliceride și colesterolul și poate dauna ficatului, testiculelor, glandei tiroide, inimii și rinichilor.
        6. Sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză

        Pentru ce este folosit: este o alternativă ieftină la zahărul din trestie de zahăr sau din sfecla de zahăr și se dizolvă ușor în băuturi.
        De ce este nociv: poate determina organismul să transforme fructoza în grăsime și crește riscul de diabet de tip 2, de boli de inimă, de accident cardio-vascular și de cancer; în plus, nu este ușor metabolizat de către ficat.

        7. Glutamat de monosodiu
        Pentru ce este folosit: poate da un plus de aromă și este folosit chiar și în unele restaurante, la sosuri de salate, cartofi prăjiți, supe și alte alimente.
        De ce este nociv: poate stimula apetitul și cauza dureri de cap, greață, slăbiciune, respirație șuierătoare și dificultăți în a respira, edem, schimbări în frecvența cardiacă, senzație de arsură.
        8. Olestra

        Pentru ce este folosită: aceasta este o grăsime sintetică greu de digerat, folosită în special în produse prăjite și coapte.
        De ce este nocivă: inhibă absorbția anumitor nutrienți și este legată de boli gastrointestinale, de diaree, balonare, sângerări și incontinență.

        9. Uleiuri hidrogenate și parțial hidrogenate (margarine, ulei de palmier)
        Pentru ce sunt folosite: sunt grăsimi create industrial, utilizate în zeci de mii de alimente, deoarece sunt mai ieftine decât cele mai multe dintre uleiuri.
        De ce sunt nocive: conțin niveluri ridicate de grăsimi trans (cele mai periculoase grăsimi), care cresc nivelul colesterolului „rău" (LDL) și îl micșorează pe cel al colesterolului „bun" (HDL), contribuind la mărirea riscului de afecțiuni cardiovasculare.

--------------------

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic