duminică, 3 octombrie 2021

Care este diferența între exerciții și activitatea fizică?

Care este diferența între exerciții și activitatea fizică?

        Activitatea fizică este definită ca mișcarea ce implică o contracție a mușchilor.

        Orice facem în timpul zilei – mersul, urcatul scărilor, curățenia în casă, etc. – sunt exemple de activitate fizică.

        Exercițiile sunt o forma specifică a activității fizice, fiind planificate și executate cu un scop: acela de a slăbi, a ne menține în formă sau pur și simplu pentru a avea o viață sănătoasă.

        Atunci când mergi la sală, înoți, pedalezi, alergi sau practici diferite sporturi, înseamnă că faci exerciții fizice.

        Așadar, care sunt diferențele?

        Activitatea fizică zilnică pe care o face un om obișnuit are o intensitate scăzuta spre moderată. Bineînțeles, asta nu înseamnă că nu ne aduce niciun beneficiu.

        Dar adevăratele rezultate pe termen lung le poți obține numai prin exerciții. Spre exemplu, joggingul are efecte mult mai rapide și eficiente asupra sistemului cardiovascular decât mersul pe jos în pas lejer.

        Trebuie să știi că exercițiile de fitness depind și de activitatea fizică pe care o faci în mod regulat, implicit de intensitatea și de timpul pe care îl petreci făcând acea activitate.        De aceea este important să faci exerciții cardio în funcție de ritmul inimii tale și să perseverezi până ajungi la intensitatea dorită.

        

 

De este importantă intensitatea exercițiilor?

        Cum îți poți da seama dacă o activitate este moderată sau ridicată în intensitate? Spre exemplu, dacă poți vorbi în timp ce o execuți, este moderată.

        Dacă trebuie să te oprești și să îți reglezi respirația după doar câteva cuvinte, atunci intensitatea este ridicată.

        O oră de pilates poate fi pentru unele persoane floare la ureche, iar pentru altele o adevarată provocare.

 

        În mod ideal, un program de exerciții trebuie să includă elemente care să îmbunătățească urmatoarele aspect:

·        anduranța cardio-respiratorie: este vorba despre creșterea capacității de a rezista la efort fizic, începând cu performarea activităților de la intensitate redusă spre medie, apoi la ridicată (mersul în pas alert, jogging, alergat, pedalat, sărit coarda, înot).

·        rezistența musculară: poți crește rezistența mușchilor prin ridicarea greutăților.

·        flexibilitatea: sunt recomandate exercițiile de stretching, ca parte din rutina de antrenament, dar și yoga și pilates.

        Deși este posibil să îmbunătățesti lucrurile de mai sus prin simpla activitate fizică, un program regulat de exerciții te va ajuta să obții mai multe beneficii, mai rapid.

        Începe chiar acum o viață sănătoasă cu pași mici și crește intensitatea și timpul în care faci activități fizice.      Parchează mașina la câteva străzi distanță și mergi pe jos, alege să urci scarile în loc să iei liftul, ieși la o plimbare imediat după masă.

        Scopul final este să îți îmbunătățești condiția fizică și să ajungi să incluzi în rutina săptămânală câteva ore de exerciții fizice care te vor ajuta să ai o viață longevivă și sănătoasă.

----------------

 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic