marți, 26 octombrie 2021

4 alimente pe care nu e bine să le consumi reîncălzite

4 alimente pe care nu e bine să le consumi reîncălzite

        Este un obicei rămas, cum s-ar spune, din bătrâni, să gătim mai multă mâncare decât pentru o singură servire, dacă tot depunem efortul și ardem gazul sau consumăm curentul.

        Nu face nimeni doar 2 porții de ciorbă sau 2 porții de sarmale.

        Pentru asta s-au inventat frigiderele, pentru că mâncarea să reziste și să poată fi consumată și a doua zi, poate chiar și a treia. Există, totuși, alimente pe care nu e bine să le consumi reîncălzite, după ce au fost gătite

        Legumele

        Legumele gătite ar trebui păstrate la -40C.

        Dacă vrei să le păstrezi pentru o perioada mai lungă, ar trebui să le congelezi.

        Spanacul, sfeclă, salată verde sau ceapă conțin nitrați care se acumulează dacă legumele gătite rămân la temperatura camerei, iar asta poate duce la numeroase probleme, printre acestea, o boală rară a sângelui, numită methemglobinemie, care se manifestă la copii prin probleme cu respirația, oboseală accentuată și chiar apoplexie.

        Uleiurile vegetale

        Reîncălzirea mâncărurilor cu uleiuri vegetale poate duce la boli grave ale inimii și chiar atac de cord sau cancer.

        Uleiul de floarea soarelui sau de porumb, bogate în acid linoleic, eliberează o toxina derivată din acizi grași care este extrem de dăunătoare.

        Acest compus toxic afectează ficatul, inima și favorizează apariția unor boli foarte grave, ca Alzheimer sau unele tipuri de cancer.

        Uleiurile vegetale ar trebui să fie de unică folosință și niciodată să nu fie încălzite până la nivelul în care începe să se elibereze fum.

        Carnea de pui

        Carnea de pui conține multă proteină, iar această se alterează foarte mult când este reîncălzită.

        Teoretic, reîncălzirea este permisă uneori în cazul încălzirii la microunde.

        Carnea de pui nu ar trebui consumată oricum nici la 2 zile după ce a fost gătită, nici rece. O poți folosi a II-a zi pentru salate sau sanvișuri, rece, dar nu este în regulă să o reîncălzești.

        Orezul

        Ca să rămâi sănătos trebuie să ai grijă să știi că orezul pe care îl consumi să stea în loc sigur. Conține spori ai unei bacterii care se înmulțesc constant și care rezistă la gătire, iar dacă păstrezi apoi orezul gătit la temperatura camerei poți avea parte de probleme digestive cauzate de aceștia.

        Specialiștii recomandă să gătești doar cantitatea de orez pe care o consumi la o masă. Dacă rămân totuși resturi, este mai bine să le congelezi decât să le păstrezi la frigider pentru o servire ulterioară.

----------------------

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic