sâmbătă, 31 iulie 2021

Remedii naturale în afecţiunile dentare şi ale gingiilor


Remedii naturale în afecţiunile dentare şi ale gingiilor

        Dietă:
        Folosiţi o dietă bogată în fructe proaspete, crude şi legume. Acest tip de hrană alimentează organismul cu vitamina C, esenţială pentru a avea gingii sănătoase.

        Legumele şi fructele masează ţesuturile gingiei în procesul masticaţiei.

        Mestecaţi mai multe alimente care întăresc dinţii şi gingiile.

        Printre alimentele care întreţin sănătatea dinţilor se numără legumele cu frunze verzi şi altele bogate în fibre şi calciu.       Alimentele crocante, cum ar fi merele, morcovii şi ţelina, care trebuie mestecate bine, nu numai că reprezintă un exerciţiu pentru muşchii maxilari şi intensifică circulaţia sanguină, dar au şi un efect de curăţare asupra suprafeţei dinţilor.

        Alte alimente ce au efecte benefice pentru întărirea danturii şi înlăturarea infecţiilor sunt: morcov, păpădie, gulie, varză, napi, lăptucă, sfeclă roşie, lămâie, portocale, afine, mure, coacăze negre, agrişe, mure, smochine, polen, grâu germinat, fulgi de drojdie de bere, fulgi de ovăz, seminţe de susan, seminţe de in, seminţe de floarea-soarelui, migdale.

        Puteţi folosi şi sucuri ce vor aduce un aport suplimentar de nutrienţi: orz şi ovăz verde, păpădie, lucernă, morcov, gulie, măceşe.

        Cura cu ulei - O dată pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, se ia 1 lingură (nu plină) de ulei de floarea-soarelui presat la rece şi se clăteşte gura timp de 10-15 minute (în acest timp este indicat să se ţină capul în jos pentru prevenirea vomei).

        După acest timp, uleiul va deveni o emulsie de culoare albă şi va fi scuipat la toaletă (nu în chiuvetă, deoarece este plin de microbi).

        După expectorare, gura se clăteşte foarte bine cu apă sărată (mai indicat este să se spele cavitatea bucală cu ceai de coada-şoricelului, gălbenele, salvie, pentru îndepărtarea toxinelor şi să se cureţe limba cu ajutorul cozii unei linguri de lemn). Dacă vrem ca tratamentul să fie mai intens şi cu rezultate mai rapide, atunci vom face de 3 ori pe zi această procedură, timp de 2 săptămâni.

        Primele rezultate vizibile sunt albirea dinţilor, reducerea sângerării gingiilor şi întărirea acestora, împrospătarea respiraţiei.

        Este posibil ca după primele zile de tratament să se agraveze aparent anumite afecţiuni, cum ar fi cele biliare, digestive ori endocrine, dar acesta este un semn de vindecare şi, deci, cura trebuie continuată.

        Cura internă cu argilă. Pentru prepararea unei doze, la 100 ml apă rece, se adaugă 1 linguriţă de lut. Se lasă să stea 3-4 ore sau pe timpul nopţii. Se administrează o doză/ zi dimineaţa înainte de masă cu 30 minute sau după masă la 3 ore.

        În prima săptămână se bea numai apa, nu şi lutul care se sedimentează la fundul paharului. Apoi, în continuare, până la 40 zile, se bea tot conţinutul paharului, după ce în prealabil a fost omogenizat prin agitare.

        Argila are proprietăţi remineralizante datorită puternicului ei conţinut în siliciu, magneziu, calciu, fier, etc.

        Suplimentar, argila are şi proprietăţi antitoxice.


 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic