sâmbătă, 3 iulie 2021

Anxietatea la femei

Femeile sunt mai predispuse la anxietate

        Un studiu recent făcut de cercetatorii americani demonstreză că femeile sunt mai predispuse la dezvoltarea tulburarilor de anxietate decât bărbații. Unii specialiști susțin că tulburările de anxietate sunt mai frecvente la femei deoarece ele discuta mult mai deschis despre problemele lor, în comparație cu bărbații. Este posibil ca femeile să posede o excitabilitate mai mare decât bărbații, lucru care duce la o memorie emoțională mai puternică. În cazul stresului post-traumatic este posibil ca imaginile unei traume să revină mereu în minte.

        Tulburările de anxietate includ următoarele forme: anxietate generalizată, fobia socială, fobii specifice, atacul de panică, tulburarea obsesiv-compulsivă și stresul post-traumatic.         Cele mai frecvente simptome ale tulburărilor de anxietate sunt: transpirația, tremurăturile, tahicardia, panica, excitarea, greața, leșinul.

        Cercetările anterioare arată că amintirile asociate emoțiilor, mai ales cele negative, sunt rememorate mult mai ușor decat cele neutre.   

        Specialiștii au măsurat nivelul hormonului cortizol din salivă înainte și după ce participanții au privit imagini neutre și negative.   Atât femeile, cât și barbații care aveau un nivel ridicat de cortizol și-au amintit imaginile negative mult mai bine decât pe cele neutre. Femeile și-au amintit mult mai multe imagini negative.   Cercetarea sugerează existența unui mecanism care le face pe femei să fie mai predispuse la tulburări de anxietate.

------------

 


 

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic