miercuri, 12 noiembrie 2014

BALNEOTERAPIA

BALNEOTERAPIA
Tratamentul hidro-mineral este un adjuvant al tratamentului local. Apa minerala are asupra unor dermatoze o actiune locala si una generala. 
Actiunea locala este conditionata de diferitele grade de temperatura prin care se poate realiza calmarea pruritului si se poate obtine o actiune sedativa sau excitanta. Actiunea antiseptica este conditionata de compozitia chimica a apelor, apele arsenicale avand un efect antiseptic. Apele Sulfuroase au o actiune keratoplastica in dermatozele unde se presupune carenta sulfului (seboree)Radioactivitatea apelor radioactive excita metabolismul celular si reparatia tesuturilor. 
Actiunea generala exercita o influenta asupra modificarii terenului morbid, in dermatoze conditionate de tulburari gastrice, gastro-intestinale, colecistopatii, bolile ficatului, rinichiului si o actiune sedativa asupra sistemului nervos. Apele sulfuroase regleaza functiile intestinale, evacuarea si fermentatia, ele avand o actiune colagoga si diuretica bine exprimata. Apele arsenicale actioneaza asupra glandelor si asupra metabolismului bazal. Apele alcaline schimba mediul umorilor si modifica pH-ul sangvin si cutanat, factor care joaca un rol foarte important in starile alergice. Apele termale si radioactive au o actiune sedativa asupra sistemului nervos. 
La noi in tara cele mai folosite ape minerale sunt urmatoarele: 
1.Apele arsenicale. Cele mai cunoscute statiuni sunt in regiunea Sucevei, cu ape alcaline, arsenicale, feruginoase si radioactive in zona ardealului, Sangiorz, Tusnad, sau Buzias. 
2.Ape sulfuroase iodurate:Baile Herculane, Govora, Calimanesti, Pucioasa, Someseni, Caciulata, Bazna. 
3.Apele hipotermice, oligometalice, silicoase si radioactive:Baile 1Mai, Bazna. 
4. Apele cloruro-sodice:Ocnele mari, Ocna sibiului, Slanic Prahova, Sovata..

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic