joi, 15 decembrie 2011

De ce Homeopatie in Psoriazis

Am stat zilele trecute de vorba cu domnul Dr. Constatin Sararu, medic homeopat si l-am intrebat cum poate ajuta Homeopatia un bolnav de psoriazis.Iata ce mi-a raspuns:

De ce Homeopatie?

-Homeopatia este o metodă terapeutică ce stimulează tendinţa naturală de vindecare a organismului folosind medicamente numite remedii homeopate. Homeopatia vă ajută să atingeţi un nivel mai bun de sănătate care vă va permite să renunţaţi la medicamente sau alte terapii şi să depăşiţi limitările impuse de boală, dobândind mai multă libertate.

Se pot urma in paralel mai multe tratamente?

-Tratamentul se face cu un singur remediu, cel care corespunde cel mai bine stării patologice actuale. Experimentele făcute pe voluntari (proving) s-au realizat cu fiecare remediu în parte, niciodată cu mai multe remedii în acelaşi timp şi această regulă se aplică şi în tratament. În homeopatia clasică nu se folosesc amestecuri de remedii (complexisme) sau mai multe remedii în acelaşi timp.

Mediul in care traim are vre-o importanta in terapia psoriazisului?

- Homeopatia nu tratează separat problemele fizice, cele psiho-emoţionale sau mentale, ci pe toate împreună, pacientul fiind privit ca un tot unitar. Astfel, homeopatia este o terapie holistică. În plus, pacientul nu poate fi exclus din mediul în care trăieşte. Pentru a găsi remediul potrivit, homeopatul trebuie să afle nu numai caracterul exact al simptomelor dar şi felul în care pacientul relaţionează cu mediul şi cu oamenii din jur.

Ce tratam boala sau bolnavul?

-Remediul homeopatic actionează asupra vitalităţii pacientului stimulând mecanismele de apărare ale organismului. Dacă boala este privită ca un dezechilibru apărut la un anumit nivel al organismului, remediul caută să restabilească acest echilibru pierdut.

Vindecarea are loc dinăuntru spre afară, de la organele mai importante la cele mai puţin importante. Astfel, într-un caz de astm bronşic şi eczemă, de exemplu, astmul se va ameliora mai întâi, timp în care eczema persistă sau chiar se poate agrava. Dacă erupţia dispare de pe piele (de exemplu folosind o cremă cu cortizon) iar astmul persistă sau se agravează, este vorba de o supresie. Boala de piele a fost "împinsă" în interiorul organismului, dar nu vindecată. Starea de sănătate pe ansamblu este mai puţin bună, astmul fiind o afecţiune mai gravă.

Într-un astfel de caz nu este nevoie să consultaţi şi un medic internist şi un dermatolog. Abordând cazul dvs. ca un întreg, medicul homeopat nu tratează separat problemele pe care le aveţi, ci ca un tot unitar.

Ceaiul poate fi considerat un remediu homeopat?

-Remediile se prepară pornind de la substanţe naturale, majoritatea plante, dar şi minerale sau produse de origine animală (chiar unele veninuri folosite şi în alte terapii). Prin diluare şi dinamizare progresivă într-o soluţie alcoolică se obţin diferite potenţe ale unui remediu. Acest proces numit potenţare sau dinamizare face ca substanţele crude de la care s-a pornit să dobândească proprietăţi terapeutice noi.

Cine poate fi tratat cu homeopatie?

-Orice afecţiune, acută sau cronică, poate fi abordată homeopatic. Remediile se pot folosi chiar în situaţiile în care administrarea medicamentelor trebuie evitată: sarcină, alăptare, alergie la medicamente, etc. Homeopatia se adresează tuturor categoriilor de vârstă de la sugari până la vârstnici. Ameliorarea sau vindecarea depind de mulţi factori: vitalitatea, vârsta, stilul de viaţă, alimentaţia, medicamentele folosite, durata bolii, etc.

În ce constă tratamentul ?

-Remediul homeopatic se prezintă sub formă de granule, tablete sau, mai rar, pulbere care se dizolvă pe limbă. Uneori se administrează în apă şi se ia conform indicaţiilor medicului. Frecvenţa de administrare este stabilită de medic şi trebuie respectată întocmai. Dacă sunt necesare mai multe prize, remediul trebuie păstrat la adăpost de lumină şi mirosuri puternice.

Înainte şi după remediu este recomandat să nu beţi, să nu mâncaţi, să nu fumaţi şi să nu vă spălaţi pe dinţi măcar 15-20 de minute. Pe perioada tratamentului (şi chiar şi după aceea) este recomandat să evitaţi cafeaua şi produsele ce conţin mentă, eucalipt, camfor, acestea putând să interfere cu acţiunea remediului.

Dacă folosiţi alte medicamente sau suplimente nutriţionale trebuie să informaţi medicul care vă va sfătui cum să procedaţi în continuare. Trebuie să aveţi în vedere că unele medicamente cum sunt antibioticele, preparatele pe bază de cortizon, hormonii, etc. pot să interfere cu acţiunea remediului.

Trebuie tinut un regim special pe timpul tratamentului?

-Dacă este cazul, medicul homeopat vă poate recomanda o anumită dietă funcţie de afecţiunea dvs. Uneori alimentaţia incorectă sau stilul general de viaţă se pot concretiza în factori menţinători ai problemelor cu care va confruntaţi. Conştientizarea şi eliminarea lor face ca tratamentul să fie mai eficient. Ca regulă generală este bine pentru sănătatea dvs. să consumaţi alimente fără aditivi, coloranţi sau conservanţi şi periodic să urmaţi o cură de crudităţi şi sucuri naturale.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic