marți, 2 noiembrie 2010

despre psoriazis

Oana Cuzino si Prof. Dr. George Sorin Tiplica, Directorul Executiv al Societatii Romane de Dermatologie, au discutat despre psoriazis - simptome si tratamente.detalii....

Psoriazisul este o afectiune dermatologica cronica care determina o crestere exagerata a celulelor pielii. Apare in special la adulti si nu este contagios.

Cauzele aparitiei acestei afectiuni nu sunt in totalitate cunoscute, insa printre factorii care pot duce la aparitia psoriazisului se numara stressul si anxietatea, clima rece si uscata, leziunile cutanate, infectiile gatului (in special la copii), anumite medicamente.

Primul pas catre tratarea acestei afectiuni este o vizita la medicul dermatolog. In ultimii ani a aparut o terapie revolutionara in acest domeniu, utilizata cu succes atat in SUA cat si in statele europene, respectiv tratamentele biologice care se bazeaza pe actiunea proteinelor de fuziune sau anticorpilor monoclonali ce actioneaza specific la nivelul mecanismului intim de aparitie a bolii.

Terapia biologica in psoriazis inseamna utilizarea unor substante ce reprezinta un varf al tehnologiei si cercetarii medicale, ce au la baza studii clinice efectuate pe mii de pacienti in urma carora s-a demonstrat eficacitatea si siguranta folosirii lor.

Din octombrie 2008, si pacientii din Romania pot beneficia in mod gratuit de acest tratament, daca sunt asigurati medical, intrucat a fost creat programul national pentru psoriazis, sustinut de CAS.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic