joi, 11 noiembrie 2021

Cum ne afectează toxinele depozitate în celulele de grăsime?

Cum ne afectează toxinele depozitate în celulele de grăsime?

        Nu cred că mai e necesar să subliniez câte probleme de sănătate pot fi generate de o creștere în greutate excesivă.         Obezitatea și îngrășatul cu multe kilograme conduc la afecțiuni precum diabet, tensiune arterială sau boli de inimă.

        Dar știai că organismul îți depozitează toxinele în grăsime? În primul rând citește semnele pe care organismul ți le trimite în momentul în care începe să fie supraîncărcat de toxine.

        De ce îți depozitează organismul toxinele în celulele adipoase și cum le eliminăm?

        In anii '80 Agenția de Protecție a Mediului (Environmental Protection Agency - EPA) a desfășurat un studiu asupra grăsimii corporale umane.

        Cercetătorii au descoperit că toate mostrele de țesut adipos uman conțineau urme de 4 solventi industriali și o dioxină.       Alte 9 chimicale, inclusiv alte 3 dioxine și un furan au fost descoperite în mai mult de 90% din mostrele de grăsime.

        Ce sunt dioxinele?

        Dioxinele sunt o clasă de contaminanți chimici formați în timpul proceselor de combustie precum incinerarea reziduurilor, incendiilor forestiere sau arderea gunoaielor în spatele blocului, dar și în timpul unor procese industriale precum manufactura ierbicidelor sau procesele de fabricare din pulpa de hârtie și carton.

        Pentru a preveni ca aceste toxine să "zburde" libere prin organism alterându-ți organele, corpul le depoziteaza în celulele adipoase.

Toxinele, ca și vitaminele, pot fi împărțite în 2 categorii.

·        Toxine hidrosolubile: care sunt eliminate cu ușurință în afara organismului prin sânge și rinichi.

·        Toxine liposolubile: care trebuie să fie transformate la nivelul ficatului pentru a deveni hidrosolubile.

Toxinele liposolubile includ pesticidele, conservanții, aditivii alimentari, metalele grele, poluanții, plasticul și substanțele chimice din mediul inconjurător.

        Prima linie de apărare – ficatul

        Ficatul produce bila, un fluid galben-verzui care este depozitat în vezicula biliară. Este esențial pentru digestia grăsimilor și pentru eliminarea celulelor roșii uzate, dar și a anumitor toxine din organism.

        În timpul digestiei, stomacul devine permeabil în mod selectiv pentru ca sistemul limfatic să poată prelua grăsimile absorbite și să le transporte către ficat. Grăsimile sănătoase sunt apoi transformate în colesterol, membrane celulare, hormoni și celulele cerebrale și de piele.

        Grăsimile rele sunt procesate și marcate pentru a fi eliminate prin bilă, care este absorbită de fibrele insolubile și părăsește organismul ca materii fecale.

        Din acest motiv este atât de important să consumi suficiente fibre alimentare.

        Cum contribuie sistemul limfatic la detoxifiere?

        Țesutul limfatic asociat stomacului este țesutul limfatic care înconjoară întreg tractul intestinal. Așa cum am menționat anterior, țesuturile absorb și procesează atât grăsimile nutritive cât și cele toxice din sistemul digestiv și le transportă în sistemul limfatic.

        Pentru ca acest proces să funcționeze, atât țesutul digestiv cât și țesutul limfatic trebuie să fie sănătoase.

        Semne că ai un țesut limfatic asociat stomacului congestionat: balonare, alergii, grăsime abdominală excesivă, hipersensibilitate, iritații și mâncărimi ale pielii, inflexibilitate articulară, mâini și picioare cu inflamație, probleme cu eliminarea (constipație sau diaree), dureri de cap ocazionale.

        De ce sunt toxinele depozitate sub formă de grăsime?

        În mod normal, toxinele care sunt absorbite în limfă sunt neutralizate de celulele albe din nodurile limfatice. În cazul unui sistem limfatic congestionat sau a unui sistem digestiv nesănătos, procesul este afectat în mod sever și toxinele își fac loc înapoi în ficat.

        Odată ce ficatul se congestionează, produce o bilă mai groasă, ineficientă, creând astfel un ciclu al toxicității. Ficatul începe să elimine toxinele liposolubile în circulația sângelui.         Aceste toxine își pot găsi loc pentru a ajunge în celulele adipoase, unde sunt depozitate timp de foarte mulți ani și cauzează oxidare (daune provocate de radicalii liberi) și degenerare.

        Cum elimini toxinele din organism?

  Alergiile alimentare, grăsimea corporală în exces, o alimentație nesănătoasă și nivelurile ridicate de stres contribuie la o toxicitate crescută în organism.

        Ce poți face pentru reducerea toxicității?

    1. Reintră în formă

        Un stil de viață activ te va menține tânăr și va preveni creșterea nivelului de toxicitate. Transpirația va ajuta organismul să elimine toxinele prin intermediul pielii.

        Pe lângă asta, cu cât te miști mai mult, cu atât stimulezi mai mult sistemul limfatic și sistemul cardiovascular. Menținerea acestor sisteme sănătoase te asigură că vei elimina în mod eficient reziduurile din corp.

    2. Detoxifiere

        Detoxifierea periodică a ficatului va preveni congestia acestuia. Există multe metode naturale și sigure pentru realizarea acestui proces.

        Evident că odată cu creșterea cantității de toxine din organism și efortul depus pentru eliminarea acestora va fi mai mare. Consumă alimente integrale, neprocesate și naturale cât mai des pentru a curața organismul cu produse naturale.

    3. Mănâncă sănătos

        Este foarte important să asiguri organismului suficiente fibre alimentare pentru absorbția bilei. Fructele, legumele crucifere și cerealele integrale (quinoa, fulgi de ovăz, teff) fac o treabă foarte bună și sunt pline de nutrienți.

        Este important să respecți orice sensibilitate alimentară pe care ai avea-o, precum intoleranțele la lapte sau gluten, care pot fi proinflamatoare.

    4. Relaxează-te

        Stresul poate cauza inflamație, care poate interfera cu schimbul de grăsimi și nutrienți în țesutul limfatic asociat stomacului. Există o mulțime de strategii grozave pentru destresare și menținerea organismului în armonie.

----------------------

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic