Cu mai multi ani in urma, in ziarul Magazin a aparut un articol referitor la ceaiul Deniplant in care inventatorul acestuia afirma ca ar fi bun pentru tratarea bolii de piele Psoriazis. Desi am fost intrebat atunci, ce parere am de aceasta descoperire, m-am abtinut sa fac aprecieri deoarece boala psoriazis avand o etiologie necunoscuta era foarte greu sa te aventurezi a face astfel de afirmatii.
Pe parcursul anilor cea au urmat, am putut urmari mai multi pacienti care au folosit acest produs si am observat ca exista totusi un sambure de adevar in sensul ca la peste 85% din cazurile urmarite s-au observat rezultate pozitive. Leziunile dispareau treptat fara a se mai interveni cu unguente sau alte tratamente alopate.
Se stie ca in mod normal, pielea trebuie sa aiba o reactie acida. Atunci cand acest echilibru este deplasat intr-un sens sau in altul se pot declansa diferite dermatoze. Ceaiul Deniplant avand un pH intre 3,5 si 4 poate normaliza acest echilibru si ajuta la vindecarea afectiunilor cutanate.
Substantele active continute in plantele folosite actioneaza ca niste biocatalizatori intervenind in reactiile chimice care stau la baza manifestarilor vitale. Actionand in cantitati extrem de mici, ei provoaca reactii de scindare si sinteza, reactii chimice generatoare de energie si in special reactii de oxidare. Aceste reactii au fost certificate de analizele efectuate.
Totusi, s-a putut observa ca la unii pacienti desi organismul raspundea pozitiv la tratamentul cu ceaiul Deniplant, anumite tulburarile morfo-functionale ale sistemului nervos si caracterul proceselor fundamentale ale sistemului nervos central, excitatia, inhibitia, mobilitatea, care impreuna permit identificarea unei modalitati de activitate nervoasa superioara, au un rol deosebit de important asupra evolutiei psoriazisului. O serie de tulburari de nutritie, metabolice, pot frana sau stopa procesul de vindecare.
Totodata, s-a pus in evidenta faptul ca la unii pacienti vindecarea tesutului epitelial se realiza mai repede si in mod constant, pe cand la altii acest proces era perturbat de anumiti factori si anume de reactivitatea proprie a persoanei respective. Aceasta reactivitate proprie este datorata : 1.-ereditatii, adica transmiterii nu numai a unor insusiri innascute, dar si a celor dobandite in cursul vietii; aceste insusiri se transmit prin metabolismul individual si prin tipul de sistem nervos;
2.-influenta mediului extern(conditii de viata, alimentatie, munca)ca si influenta mediului intern(diferite tulburari morfo-functionale si metabolice), care pot modifica proprietatile reactionale ale sistemului nervos si deci ale intregului organism.
Existenta unor boli familiale, uneori determinate de ereditate, se explica in felul urmator: -sunt familii in care exista predispozitii congenitale, constitutionale, nemodificate de alte influente, deoarece felul de viata, de alimentatie de munca sunt aceleasi. Boala, o data aparuta, are tendinta sa se reproduca in familie. Acest lucru s-a dovedit si la keratodermia palmo-plantara care apare in familii care duc aceeasi viata timp de generatii.
Uneori, modificarea factorilor de mediu extern, intern, social, poate face ca boala cu predispozitie ereditara sa nu mai apara la descendenti.
In urma tratamentului cu ceaiul Deniplant la majoritatea pacientilor urmariti, recidivele nu au mai aparut. Au fost insa si pacienti care au avut recidive dupa 5-6 ani. In cursul acestor izbucniri, eruptia a pastrat la unii bolnavi un caracter relativ discret, reducandu-se la un numar restrans de eflorescente, imbracand de fiecare data caracterul unei eruptii localizate. Reluand tratamentul cu ceaiul Deniplant organismul a raspuns mult mai repede si procesul de vindecare a fost mult mai scurt(circa 3-4 luni)
Asadar, concluzionand cele amintite mai sus, putem spune ca ceaiul Deniplant poate fi un bun tratament pentru psoriazis.
Dr. Manta V.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu