joi, 2 octombrie 2014

Trebuie sa bem apa numai atunci când ne este sete!

Trebuie sa bem apa numai atunci când
ne este sete!

Iata afirmatia care vine sa contrazica reclamele de la radio si televizor, care ne spun sa ne umflam cu apa.
 Poate va vine sa radeti, dar exista si posibilitatea INTOXICARII cu APA.
 Acest lucru se poate intampla atunci cand bei apa in cantitati mari, fara a suplimenta adecvat cu sodiu, deoarece sodiul este esential pentru multe functii vitale ale corpului.
El ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor in organism, regleaza tensiunea arteriala, cat si functionarea normala a sistemului nervos.
 Exista si o denumire pentru afectiunea care este determinata de consumul excesiv de apa:Hiponatremie.
Aceasta se poate instala cand rinichii nu mai elimina apa in exces si concentratia sodiului plasmatic este mai mica de 135 mEq/l.
 In timpul intoxicatiei cu apa se pot intampla urmatoarele:
-Dezechilibru electrolitic si umflarea tesuturilor. Acest fapt poate duce la accelerarea bataii inimii, la patrunderea lichidului in plamani, umflarea tesuturilor creierului.
-Tulburari digestive si tulburari ale constiintei.
 Primul remediu impotriva acestui dezechilibru este administrarea unei solutii saline hipertona (SARE), concomitent cu limitarea consumului de apa.
Daca tratamentul este administrat inainte de umflarea tesuturilor, pacientul se poate recupera complet in cateva zile.
   Tot datorita unui consum ridicat de apa, puteti sa va dereglati somnul si sa nu fiti odihniti a doua zi prin simplu fapt ca va trebui sa va treziti des in timpul noptii pentru a merge la toaleta.
 Pentru a nu crede ca ce am scris mai sus este o simpla fabulatie, va pot spune ca dupa trei ani de cercetari, Uniunea Europeana (cea care acum ne este si mama si tata), a ajuns la concluzia ca:"Apa nu hidrateaza organismul".
Aceasta afirmatie este statuata in Regulamentul (UE) nr 1170/2011 din 16 noiembrie 2011, publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L299/1.
Tot Uniunea Europeana a stabilit interzicerea mesajului publicitar cum ca apa asigura o hidratarea corespunzatoare.
Cei care nu vor respecta aceasta decizie, risca pana la 2 ani de inchisoare.
    
Asadar trebuie sa retineti ca DESHIDRATAREA este o afectiune provocata de un dezechilibru in organism, care nu poate fi combatut numai prin consumul de apa.

O persoana sanatoasa nu se va deshidrata, chiar daca nu va bea multa apa. Acest lucru nu il spun eu, ci profesorul Brain Ratcliff, purtatorul de cuvant al Societatii britanice de Nutritie.

Niciun comentariu:

Videoclip psoriazis

STOP PSORIASIS -VIDEO

Trafic